Arıkan: 'Vazifeden kaçmam'

Saadet Partisi 30 Ekim'de 'Büyük Kongre'ye gidiyor. Mevcut Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın aday olmayacağı kongre ile ilgili İl Başkanı Mahmut Arıkan'ın görüşlerini aldık. Başkan Arıkan'a yönelttiğimiz 'Genel başkan adayı olarak isminizin ön plana çıkması halinde görev alır mısınız?' sorumuza şu cevabı verdi, 'Vazife istenmez verilir. Bizim bir talebimiz yok. Vazife verildiği taktirde vazifeden kaçmayız.

Saadet Partisi Genel Kurula Genel Başkanı olmadan gidiyor. Partinin genel başkanı için ilk etapta parti içi istişareler yapılacak. Bu durumda başkanlık için il başkanları potansiyel aday olarak görülüyor. Delegeler, 1 Ekim'de başlayacak istişare görüşmelerinde genel merkeze hiçbir etki altında kalmadan Saadet Partisine yeni bir vizyon getirecek ve iktidara taşıyacağına inandığı 5 ismi bildirecek.
Parti geleneğine göre istişare sonucunda en çok zikredilen isim genel kurulda bütün delegelerin karşısına genel başkan adayı olarak çıkacak. Saadet Partisi Genel Kurula giderken Gazetemizin sorularını cevaplayan il Başkanı Mahmut Arıkan, delegelerin partiyi ileriye taşıyacak bir genel başkanı seçeceğini belirtti. 30 Ekim 2016 Pazar günü yapılacak büyük kongrede parti içi konuşmalarda genel başkan adayları arasında ismi zikredilen Arıkan, 'Görev verildiği takdirde vazifeden kaçmam' dedi.
Kayseri Gündem Gazetesinin sorularını cevaplayan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin gelenekleri, ülke siyasetine bakış açısı, projeleri ve yakın zamanda yapılacak genel kurulu değerlendirdi.

İstişareler 1 Ekim'de
Genel Kurula mevcut Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın aday olmayacağı yönünde görüş bildirmesi üzerine partinin delegelerle istişare yapmaya hazırlandığını belirten Mahmut Arıkan, 'Genel kurulumuz öncesinde 1 Ekim'de parti içi istişarelere başlayacağız. İstişarelerde delegelere beyaz bir kağıt verilecek ve Saadet Partisi'nin Genel Başkanı olmasını istedikleri 5 isim yazılacak. Daha sonrasında gazetecilerle bir araya gelinerek istişareler yapacağız. Milli Görüş'e yakın ve teşkilatı bilen herkesle istişare yapılacak. Hatta Ak Parti'de daha önce görev alan ve şimdi partinin dışında olup bize yakın ve teşkilatımız bilen kişilerle de istişare yapılacak.

İstişareler parti geleneği
İstişare bizim olmasa olmazımız. Yakında genel kurulumuz için istişare yapacağız. İl kongrelerimizde de aynı şeyi yaptık. İl delegelerindeki arkadaşlarıma 'Ben bu görevi bu güne kadar yapmaya gayret ettim. Ben toplantıdan çıkıyorum. İstişare yapılsın ve sonuç ne çıkarsa o doğrultuda hareket edilsin' dedim. Toplantıdan sonra bizim üzerimizde uzlaşma sağlanmış ve görevimize devam ettik. İslam'ın kurallarından biridir, 'Vazife istenmez, verilir.' Vazife bize verildi ve devam ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Vazife verilirse hazırım
Arıkan'a yönelttiğimiz 'Genel başkan adayı olarak isminizin ön plana çıması halinde görev alır mısınız?' sorumuza şu cevabı verdi, 'Vazife istenmez verilir. Bizim bir talebimiz yok. Vazife verildiği taktirde vazifeden kaçmayız. İnsanlar istişare edecek ve 5 isim verecek. Bu isimler arasında bizim ismimiz ön plana çıkarsa vazifeye hazırım. Görevden kaçmam. Genel Kurulumuzla birlikte, yeni başkanımız ve yeni vizyonumuzla sahalara ineceğiz çalışmalarımıza başlayacağız. Şimdiye kadar nasıl çalıştıksa aynı tempomuzla gayretimizi göstereceğiz.

1 Ekim'e kadar isim zikretmek yasak
1 Ekim'e kadar isim konuşmak yasak bizim teşkilatta. Herkes o gün eteğindeki taşı dökecek. Aklındaki isimleri istişare kuruluna bildirecek. Teşkilatımızda darılmaca gücenme olmaz.
İstişare sonunda Saadet Partisi'ne yeni bir vizyon, yeni bir yön ve yeni bir heyecan kazandıracak bir isim ile devam edilecektir. Bizim genel başkanımız donanımlı ve fedakr bir başkandır. Ancak süreç başkanımızı biraz yıprattı. Kendisi 'izin verirseniz bu görevi bırakacağım' şeklinde partimizin genel merkezine müracaatta bulundu. Genel merkez de anlayışla karşıladı. Saadet Partisi olarak genel kurulla birlikte yeni bir başkanla yeni yerlere gideceğiz inşallah.'

Yeni vizyon
Partisinin yeni bir lider ve vizyon oluşturduğunda seçmenin alternatifi olacaklarını belirten Arıkan, 'Meclis dışında olmamıza rağmen farklı şeyler söyleyen ve konuşan bir parti olduk. Bunun kanıtı çok yakın. En son FETÖ hadisesidir. FETÖ 40 yıl boyunca Erbakan ve kadrolarını hiçbir şekilde etkileyememiştir. 15 Temmuz'dan bu yana toplumdaki en moda cümle 'Erbakan Hoca haklıymış' oldu. FETÖ ile arasına mesafe koydu diye bugüne kadar ikinci bir isim hala dillendirilmiyor. Bu durum milli görüş teşkilatının farklılığını ortaya koyuyor' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı BM konuşması güzeldi
Partisinin ortaya koyduğu projeler hakkında bilgiler de veren Arıkan, 'Bugün hangi parti AB karşısında bir proje ortaya koyuyor. Hangi parti BM'e alternatif ortaya koyabiliyor. Hangi parti Dolar/Euro'ya alternatif koyabiliyor. Saadet Partisi'nin bunlar ve daha fazlasıyla ilgili çözümleri ve önerileri vardır' dedi.
Cumhurbaşkanının BM'de çok güzel bir konuşma yaptığını kaydeden Arıkan sözlerine şöyle devam etti, 'Kendisini konuşmasından dolayı kutluyorum. Ancak, Anadolu'da bir tabir vardır. 'Karnının doymayacağı yere açlığını belli etmeyeceksin' BM'lerden bugün çözüm çıkmayacağı anlaşılmış görünüyor. BM'lerin aldığı bütün kararlar Müslümanların aleyhine olmuştur. Burada olması gereken İslam Birleşmiş Milletleri ve İslam Savunma Paktı'nı kurmaktır. İslam ortak para birimini kurmaktan geçer. Necmettin Erbakan Başbakanlığı döneminde İslam dinarını kamuoyuna sunmuştu. 28 Şubat süreci D8 Projesi ve İslam ortak para biriminin uygulanabilirliğinden rahatsız olan kesimler sonucu ortaya çıkmıştı.

Doğru işleri takdir ediyoruz
Parti olarak doğru yapılan işleri takdir etmeye çalışıyoruz. İktidarın doğru yaptığı işlerde hükümete teşekkür edeceğiz. Toplum kutuplaştı. 'Benden değilsen yaptığın bir anlam ifade etmez' noktasına geldiği için. Yaptığınız teşekkürün dahi altında başka yorumlar arayabiliyorlar.
Kolay olan dağıtmak, zor olan bir arada tutmaktır. Zor olana talip olmamız gerekiyor. Bugün 15 Temmuz'dan bu tarafa gelen süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde çok güzel bir fırsat var. Türkiye'de Cumhuriyet tarihinde yaşanmayan bir ülke içi birlik beraberlik sağlandı. Bu birlikteliğin devam ettirilmesi gerekiyor. FETÖ olaylarındaki gözaltılar ve görevden almalarda bazı huzursuzluklar çıksa da, bir an önce çözülür.
Haber ve Foto : Ahmet Bolat /Bünyamin Gültekin Özelll

Bakmadan Geçme