Ariel Şaron

Katledilen binlerce Filistinli Müslüman'ın müsebbibi olan, 2006 yılında beyin kanaması geçirdiği günden bu yana hastanede yatan İsrail eski başbakanı Ariel Şaron için artık doktorları da çaresiz. Şaron'un durumuna doktorları ölümcül olarak bakıyorlar. Tedavi gördüğü hastanenin genel müdürü ise Ariel Şaron'un akciğerlerindeki bazı organların iflas ettiği ve böbrek yetmezliğinin bulunduğunu ifade ederken hasta için deyim yerinde ise yapacakları fazla bir şeyin olmadığını söyledi. İsrail ise artık Şaron'un ölümünü bekliyor.

 16 Eylül 1982'de, Şaron'un emri ile İsrail ordusu Falanjist milisler Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde bulunan Sabra ve Şatilla Filistin mülteci kamplarına İsrail ordusunun saldırdığı savunmasız birçok kadın, çocuk  ve binlerce Filistinli kardeşlerimizi katletmişti. Bu olay dünyada büyük yankı uyandırmış  bunun üzerine İsrail olayın araştırılması için komisyon kurmuş 1983 yılındaki raporda , Falanjist milislerin lideri Eli Hubeyka'yı doğrudan, Ariel Şaron'u ise bireysel olarak sorumlu tutmuştu. Katliamdan sorumlu olan Ariel Şaron artık 'Beyrut kasabı' olarak anılmaya başlandı.
Katliamdan otobiyografisinde bahseden Şaron  bazı emirleri söylediğini kabul etti ve bu emirleri 'hata' olarak nitelendirmişti. 
 
Haber: Mahmut Hop(stajyer)

Yorumlar 2
Ramazan dursun 11 Ocak 2014 11:37

Okadar ah varki üzerinde o can çıkmaz çıkmazın da zaten

Hasan Karakaş 11 Ocak 2014 09:33

şi̇mdi̇ mazlumun ahini çeki̇yor, geberdi̇kten sonrada .......

Bakmadan Geçme