Argıncık çözüm bekliyor

Şehir Merkezine 4 kilometre mesafede bulunan 10 mahalleden müteşekkil, yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Argıncık Semti sakinleri, kentsel dönüşüm çerçevesinde gecekondu ve çarpık yapılaşmadan hl kurtulamadıklarından yakınarak, semtin yeterli hizmet görmemesinden yakınıyorlar.

 Şehir Merkezine 4 kilometre mesafede bulunan 10 mahalleden müteşekkil, yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Argıncık Semti sakinleri, kentsel dönüşüm çerçevesinde gecekondu ve çarpık yapılaşmadan hl kurtulamadıklarından yakınarak, semtin yeterli hizmet görmemesinden yakınıyorlar.

Kayseri kent merkezine yakın semtlerin tamamı gecekondulardan arındırılıp modernize edilerek, çarpık yapılaşmanın önüne geçilirken, Argıncık semtinde adeta 20 yıldır bir çivi çakılmaması semt sakinlerini çileden çıkarıyor.

Görüştüğümüz semt sakinleri, semtin gelişmesi için Bekir Başkan'dan çok umutlu olduklarını fakat, umduklarını bulamadıklarını ifade ediyorlar. İlk başlangıçta 18 uygulaması yapılıp müstakil tapularına kavuştuklarını ve başkanın ilk icraatlarından birinin demiryolu hemzemin geçit üzerine üst köprü yapılarak can kayıplarının önüne geçilmesi ve kanalizasyon gibi önemli hizmetlerin yapıldığını ifade eden semt sakinleri, Argıncık'ın, ihmal edildiğinden ve görmezlikten gelindiğinden yakınıyorlar.

Farklı kat yüksekliğinde bir kısım binaların yapıldığını ve Ihlamur yolunun açıldığını belirten semt sakinleri, Argıncık'ın hl gecekondu ve çarpık yapılaşmadan kurtulamadığını ifade ediyorlar. Semtlerinin neden bir Barbaros, neden bir Yıldırım Beyazıt, neden bir Beşparmak gibi modernize edilmediğini sorgulayan semt sakinleri, bunun önündeki en büyük engelin Belediye tarafından talep edilen yüksek bedelli şerefiye rakamı olduğunu söylüyorlar. 

Yorumlar 4
cemal 11 Haziran 2017 15:44

ben 40 yildir argincikta ikamet ederim o zamamlar erciyes evler erciyes siteleri belsin beyaz sehir ildem ana yurt diye bir yerler yoktu simdi buralar modern sehirler oldu argincik sehrin ortasinda kalan geri kalmis bir koy. cok ayip yetkililer duysun argincik sadece rey deposu

cemal 11 Haziran 2017 15:43

ben 40 yildir argincikta ikamet ederim o zamamlar erciyes evler erciyes siteleri belsin beyaz sehir ildem ana yurt diye bir yerler yoktu simdi buralar moderin sehirler oldu argincik sehrin ortasinda kalan geri kalmis koy cok ayip yetkililer duysun argincik sadece rey deposu

argıncık sakini 03 Şubat 2014 10:51

bu durum argıncığın mı , argıncıklının mı kaderi bilinmez. şöyle ki; projeler havada uçuyor bu aralar. nereye peki, eski sanayi şehri derya (argıncık toptancılar sitesi şehr-i metruk), askeriyenin şehrin dışına taşınma projeleri (argıncık jandarma zaten şehrin dışı), gecekondulara bir toplu proje vs. yok. raylı sistem uzadıkça uzuyor ama argıncığa teğet geçiyor, (argıncıkta ray vardı trene el sallardım onuda sökecekler) bize yeter bir iki cadde sus yerine otur argıncıklı.

Bekir Başkana bu iş olmaz... 01 Şubat 2014 11:29

argıncık kayabaşı fevzioğlu talatpaşa buğdaylı buralara hiç zaman hak ettiği hizmet gelmedi yama yoldan başka hiç bir hizmet yok. melikgazi belediye menduh beyle yer değiştirsinler. melikgazi resmen sıfırdan bir şehir yaptı adamlar.yollar hala berbat imar sorunu başlı başına problem. 35 yıldır argıncıkta yaşıyom elle tutulur gözle görülür yaptığı 2 tane ıhlamur yolu ve 4 yolda bir taraf yol başkada hatırladığım hiç bir şey yok.....

Bakmadan Geçme