'ARAMIZDAKİ FİTNE VE FESAT KALDIRILSIN'

İHH'ya dün bazı medya kuruluşları tarafından çirkin iftira atıldı. İftira anında deşifre olunca büyük bir komplonun da önüne geçilmiş oldu. İHH'nın Kayseri Temsilcisi Şaban Sözduyar ise, olayla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada 'Aramızdak, fitne ve fesat kaldırılsın. Bize birliktelik lazım. İnşallah biran önce her şey rayına girer.' dedi.

 İHH'ya bugün bazı medya kuruluşları tarafından çirkin iftira atıldı. İftira anında deşifre olunca büyük bir komplonun da önüne geçilmiş oldu. Ancak iftira haberin bazı medya organlarında hızla yayılması tepğkiler neden oldu. Haber duyulduktan kısa bir süre sonra İngilizce yayın yapan Today's Zaman haberi bir an önce dış dünyaya duyurmaya çalıştı. Haberin çok kısa bir sürede yaygınlaşması için çaba sarfeden Today's Zaman, TIR dolusu silah ve mühimmatın Suriye'ye gitmek üzereyken Hatay'da yakalandığını ve bu TIR'ın İHH'ya ait olduğunu haberleştirdi.Ancak haber yalan çıkınca da haberi yayından almak zorunda kaldı.

                İHH'nın Kayseri Temsilcisi Şaban Sözduyar ise olayla ilgili gazetemize konuştu. Sözduyar, atılan iftira karşısında üzüldüklerini ve 23 yıldır bütün savaş bölgelerinde hizmet verdiklerini söyleyerek; 'Herkes çamur atıp iz bırakmanın peşinde. Ama inşallah izler kalmayacak ve attıkları çamurlar kendilerini bulacaktır. Biz Kayseri'den ayda bir veya iki kere Suriye'ye gidiyoruz. Biz işin içinde kimliğimiz ile birlikte varız. Herkes bizim açık ve net bir şekilde nasıl yardımda bulunduğumuz iyi bilir.' ifadelerini kullandı.

                Hatay'da Suriye sınırında yakalanan Tır'ın İHH ile alakasının olmadığının kısa sürede anlaşıldığını ve içerisinde tam olarak ne olduğunun belirlenmediğini vurgulayan Sözduyar; 'Aramızdak, fitne ve fesat kaldırılsın. Bize birliktelik lazım. İnşallah biran önce her şey rayına girer. Biz yardımlarımızı katlayarak devam edeceğiz. Eğer iftiralarla yardımlarımız engellenecek olursa, yardım bekleyip bu iftiralar yüzünden yardım alamayanların ahı onları bulacaktır' dedi.

Haber: Bünyamin Gültekin

Yorumlar 2
KAYSERİDEN ALİ 03 Ocak 2014 13:50

madem i̇fti̇ra.. neden aratmadilar tir,i.. saklisi gi̇zli̇si̇ olmayan tir aranip gönderi̇li̇r. i̇fti̇ra olmadiğina i̇naniyorum.

mustafa tuncel 02 Ocak 2014 16:50

allah tüm ihh teşkilatı görevli ve gönüllülerinden razı olsun hocam.. bizzat içerisinde olamıyoruz çalışmaların fakat vatandaş olarak elimizden ne geliyorsa ümmet bilinciyle yapmaya hazırırız..ihh yalnız değil...

Bakmadan Geçme