Apaydın: 'İnşaat Sektörü büyük sıkıntı içinde'

İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclis üyesi işadamı Necmettin Apaydın, inşaat sektörünün büyük sıkıntıda olduğunu ifade ederek, 'İnşaat sektöründe 2 ciddi sıkıntı var. Birincisi maliyetler yükseliyor. İkincisi de talep olmadığı için daire satışlarında düşüş var. İnşaat sektörünün lokomotifi olan İstanbul'da ki arkadaşlarımız ile görüştüm. Oranın durumu Kayseri'den daha kötü' dedi.

'TÜİK GÜVENİLMEYEN BİR KURUM OLDU'
Ekonominin temelinin güvene dayandığını söyleyen Necmettin Apaydın, 'Ekonomide öncelik güvendir. Güven olmadığı zaman hiçbir anlamı olmaz. Dünyanın kalkınmış ülkelerine baktığımız zaman güven ve hukukun ön planda olduğunu görüyoruz. Başka ülkelere baktığımız zaman mahkemelerde haklı olan haklı çıkıyor. Haksız olanda haksız. Adaleti tesis etmediğimiz sürece ekonomiyi kalkındıramayız. Ekonominin tabanında adalet ve güven vardır. Paraya ve adama göre adalet oluyor. Bunun böyle olmaması lazım. Bununla birlikte TÜİK Türkiye'de maalesef güvenilmeyen bir kurum haline geldi. Açıkladığı rakamlar insanları yanıltıyor ve insanlar TÜİK in verdiği rakamlara güvenmiyor. Piyasada zaten TÜİK in verilerini yansıtmıyor. İnşaat sektöründe 3. ay ile 7. ay arasında sıkıntılar devam edecek gibi gözüküyor. İnşaat sektörünün biraz düzelmesi içinde 3 senenin geçmesi gerekiyor.

'İŞSİZLİĞİN EN BÜYÜK NEDENLERİNDEN BİRİSİ SURİYELİLER'Sıkıntı sadece inşaat sektöründe değil, diğer sektörlerde de ciddi sıkıntılar var. Sanayi de sıkıntılar var, hizmet sektörüne bakıyoruz, orada da çok ciddi sıkıntılar var. Türkiye'de ki en büyük sıkıntılardan biri de işsizlik. İşsizliğin en büyük sebeplerinden birisi de Suriyeliler Onlara harcanan paraları kendi sanayimize yatırmış olsaydık ülkemizde kriz olmayacaktı. Kendi insanlarımızı bırakıp, Suriyelilere yardım yapıyoruz' dedi.

İYİ PARTİ KAYSERİ'DE OLDUKÇA ETKİN
Melikgazi Belediye Meclis üyesi İşadamı Necmettin Apaydın, İYİ Parti'nin Kayseri'de oldukça etkin olduğunu ifade ederek, 'Delege seçimlerimiz yapıldı. Oldukça demokratik bir şekilde gerçekleşti. Şimdi sıra ilçe kongrelerimizin yapılmasına geldi. Şubat ayının ikinci haftası merkez ilçe kongrelerimiz yapılacak. İl kongremizde Mart ayı içinde olur. İYİ Parti olarak Kayseri'de ve Türkiye'de vatandaşın dertleri ile dertlenen ve onların sorunlarını gündeme getiren ve çözüm üreten bir yapı var. Partimizin her kademesindeki insanlar ülkesine hizmet etmek için gayret eden kişiler' diye konuştu.

Bakmadan Geçme