Amerikan, Alman, Yunan ve Slovak turizmciler Kayseri'de

Kayseri Valiliği'nin kentin turizm değerlerini tanıtmak amacıyla başlattığı tanıtım atağı devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Slovakya ve Yunanistan'dan tur operatörleri ile turizm gazetecileri ve seyahat dergisi yazarları Kayseri'ye geldi.

Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya 3 günlük tur kapsamında kente davet edilen yabancı konukları Erkilet Havalimanı'nda karşıladı.
Kayseri'nin uluslararası alanda bilinirliliğini artırmak, uluslararası tur operatörlerinin tur programına Kayseri'yi almalarını sağlamak ve Kayseri'ye ilişkin tanıtım yazılarının seyahat dergilerinde yer almasını sağlamak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Slovakya ve Yunanistan'dan Kayseri'ye gelen konuklarla yakından ilgilenen Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, tur operatörleri, turizm gazetecileri ve seyahat dergisi yazarlarından oluşan 17 kişilik grubun Kayseri ve Kapadokya bölgesinde incelemelerde bulunacağını belirtti.
Havaalanındaki karşılamanın ardından ilk olarak Kayseri'de şehir turu yapan yabancı konuklar, Selçuklu Medeniyetleri Müzesi'ni de ziyaret ettikten sonra Erciyes Kayak Merkezine geçti.
11 Şubat'a kadar gerçekleştirilecek tur programı kapsamında Erciyes başta olmak üzere Kayseri'nin doğal güzellikleri ve kültürel varlıklarını ziyaret edecek ve Vali Orhan Düzgün tarafından kabul edilecek olan tur operatörleri ve gazeteciler daha sonra Kapadokya bölgesine geçerek oradaki turizm varlıklarını da inceleme şansı bulacaklar.

Bakmadan Geçme