Alperenlerden Ermeni Meselesi Konferansı

Kayseri Alperen Ocakları tarafından Ermeni meselesinin ve sözde soykırım iddialarının daha iyi anlaşılması için bilgilendirme konferansı düzenlendi. Hunat Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Erciyes Üniversitesi Ermeni Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Azerbaycanlı Prof. Dok. Gaffar Çakmaklı konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katıldığı konferansta Ermeni meselesinin başlangıç tarihi, gelişim süreci ve günümüzdeki hali ele alındı.

 Sözde soykırımın Ermeniler tarafından 1920 yıllarında ortaya atıldığını belirten Çakmaklı,  ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu vurguladı.

Çakmaklı, konuşmasının bir bölümünde şunları kaydetti: ' Ortaya atılan iddiaları biz kabul edemeyiz. Çünkü tarihte böyle bir soykırım olmamıştır. Türk milleti hiç kimseye soykırım yapmamıştır. Osmanlı Devleti, Ermenilerin rahat yaşaması için her zaman destek vermiştir. Bunları Ermenilerde dile getirmektedir. Böyle bir ortamda bu sorunun ortaya çıkmasının sebebi batılı devletlerdir. Batılı devletler Osmanlı'yı parçalamak istediler. Bu sebeplerde Osmanlı içerisinde yaşayan Ermenilerden istifade etmek istediler. Batılı devletler Ermenileri maşa olarak kullandılar.  Şark meselesi Ermeni meselesinde dönüştürüldü. Osmanlı-Rusya savaşları sonrası Ermenilerin hak ve hukuklarının savunucusu olarak Rusya ortaya çıktı. Bu dönemde batılı devletler Rusya'ya destek verdi.  Aynı yıllarda da Ermenilerde batılı devletler tarafından örgütlenmeye başlandı. Örgütlenmeler sonucu ortaya çıkan olaylardan dolayı 1915 yılında önlem amaçlı tehcir kanunu çıkarıldı. Osmanlı Devleti tehcir kanununu çıkarmak zorundaydı.  Tehcir ile Doğudaki Ermeniler yine Osmanlı toprağı olan Suriye'ye götürülmüştür. Göç ettirilen Ermenilere Suriye'de rahat yaşamaları için tüm imknlar sağlanmıştır. Ermeniler 2015 yılında da Türkiye'ye baskıya devam edeceklerdir. Propagandalarına devam ediyorlar. Ermeniler propaganda için çok büyük paralar harcıyor. Ermeni soykırımı için görsel çalışmalara önem veriyorlar. Özelliklede bu işleri ermeni olmayan insanlara yaptırtıyorlar. Bunlardan bir tanesi de Fatih Akın isimli bir Türk. Ermeniler iddia ettikleri sözde soykırımı tüm dünyaya duyurmak için her Türklü propagandayı yapıyor ama biz bunun karşısında pasif kalıyoruz. Propaganda savaşını kaybediyoruz…'

Prof. Dok Gaffar Çakmaklı'nın konuşmasının ardından soru cevap faslı ile konferans son buldu.

Bakmadan Geçme