ALPERENLER'DEN DESTEK ÇAĞRISI

Kayseri Alperen Ocakları üyeleri Türkmen Dağı'nda Esed ve Rus güçleri tarafından bombalanan ve şehadete erişen Türkmenler için Hunat Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldılar.

  Alperen Ocakları Başkanı Mahmut Cömert namazdan sonra yapılan açıklamada son zamanlarda dünyanın dört bir yanında Müslüman Türklerin zulüm gördüğüne ve dünyadaki diğer devletlerin buna sessiz kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi; 'Bayırbucak'ta çok ağır bir bombardıman var. Çok sayıda şehit haberi alıyoruz. Orda savaşan kardeşlerimizin bize ulaştırdığı mesajı bizde sizin vasıtanızla Türk milletine ulaştırmak istiyoruz.'

'Dayanacak güçleri kalmadı !'

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletinin gerekli desteği vermediğini söyleyen ve bu durumdan dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Cömert, 'Türkmenler kendilerini yalnız hissediyorlar. Gerekli mühimmatlarının olmadığını, dayanacak güçlerinin kalmadığını, tek umutlarının Türkiye'den gelecek destek olduğunu söylüyorlar.  ' diyerek oradaki halkın çağrısını duyurdu.

Cömert, Türkiye'nin her bölgesinden Alperen Ocaklı çok sayıda insanın Bayırbucak sınırına gittiğini vurgulayarak, 'Orada şehit olan Alperen Ocaklarına müntesip kardeşlerimiz de  var. Alperen Ocaklarının göstermiş olduğu duyarlılığı tüm Türk milletinin göstermesi gerekiyor. Görünen o ki;  bir Kürt koridoru açılıyor ve burada vahşi batının deyimiyle bir Türk temizliği yapılıyor. Buna karşı da ne yazık ki duyarsız kalıyoruz. Bayırbucak'taki kardeşlerimiz Müslüman Türk. Bunlara karşı üzerimize düşeni  yapmalıyız. 'Alperen Yardım Hareketi ' adıyla bir kampanya başlattık. Bu kardeşlerimizin özellikle nakit para ve gıdaya ihtiyaçları var.  Tüm milletin önce dualarıyla sonra da maddi desteklerle Türkmen kardeşlerimizin yanında olduğunuzu göstermenizi rica ediyoruz.  Bizler Alperenler olarak tüm mazlumların, tüm Müslüman Türklerin yanında olmak için ant içtik 'şeklinde konuştu.

 

 

 

Bakmadan Geçme