'ALMAN UZMANLARLA GÖRÜŞÜLEREK ÇÖZÜMLER ARANIYOR'

SGK Yurtdışı Sözleşmeler ve emeklilik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Yaşar Aksoy, SGK Melikgazi İlçe Müdürü Adem Özbek'i ziyaret etti.

 Alman emeklilik kurumu ile ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Danışma Günleri için Almanya'ya gelen Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, SGK Melikgazi İlçe Müdürü Adem Özbek'i ziyaret etti. SGK Yurtdışı Sözleşmeler ve emeklilik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Yaşar Aksoy'un gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı açıklamada Almanya'da çalışmış olan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik hakları ile ilgili Alman ve Türk konusunda uzman kişilerce bilgi verilmesi ve varsa sorunların çözümlerini amaçladıklarını söyleyerek; 'Alman uzmanlarla görüşülerek çözümler aranıyor. Bu çalışma periyodik olarak Türkiye ve Almanya'da karşılıklı olarak gerçekleştiriliyor. Bu yılda ülkemizde Kayseri'de gerçekleştiriliyor. Ekim ayında da İzmir'de yapılacak.

                Alman Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan danışmanlık hizmeti veren personel sayısı 9'dur. Bu proje 2006 yılında başladı. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde bugüne kadar yapıldı. Almanya'da çalışan gurbetçilerimizin yoğun ve fazla olduğu iller öncelikli oluyor'  dedi.

Haber/Fotoğraf: Mahmut Hop

Bakmadan Geçme