Akay'a destekler sürüyor

Kayseri Şeker'in mevcut yönetiminin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren STK temsilcileri Kayseri Şeker'deki istikrarın devam etmesini istediklerini bildirerek, Hüseyin Akay'a destek verdiklerini açıkladı.

Kayseri Merkez ve İlçelerdeki bazı STK temsilcileri de Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ı makamında ziyaret ederek Kayseri Şeker'in çiftçinin olduğu kadar bölge ekonomisinin de can damarını teşkil ettiğine dikkat çektiler.
Minibüsçüler ve Servisçiler Odası, Bünyan, Tomarza ve Develi Esnaf Odası, İncesu Şoförler odası, Halıcılar Odası, Lokantacılar Odası Başkan ve yöneticilerinin katıldığı ziyaret sonrası STK temsilcileri adına konuşan; Kayseri Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Yavuz Ay, 'Sivil Toplum olarak önümüzdeki hafta yapılacak olan Genel kurulda Başkanımıza desteklerimizi bildirmek amacıyla geldik. Başarılarının devamını diliyoruz. Çok kutsal bir meslek yapıyor. Kırsal kesimde, köylerimizde yaşayan, temsil edilemeyen, derdini anlatamayan, bir kesimi temsil ediyor. Bu anlamda görevini layığı ile yerine getiriyor. Bundan sonraki süreçte kendilerine sınırsız destek ve başarı diliyoruz' dedi.
Kayseri Şeker Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Kayseri'deki bazı STK temsilcilerimiz önümüzdeki hafta yapılacak olan genel kurul öncesi destek ziyaretinde bulundular. Kayseri Şeker çevresi açısından çok önemli bir kuruluştur. Şeker'in başarısı bu şehrin ekonomisini yakından ilgilendiriyor. Bu başarıdan etkilenecek olan kurumlardan bir tanesi de esnaf kesimidir. Çiftçiler kazançlarını değerlendirmek durumundalar. Onun için esnafları doğrudan ilgilendiren bir durum söz konusudur. Bu konuda bize destek olmaları takdire şayandır. Kendilerine buraya kadar geldikleri için teşekkür ediyorum. Hem çiftçilerimizin hem de bu şehirde yaşayan diğer kesimlerin güvenine layık olma konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz' diye konuştu.
Yenipazar ve Yenifakılı çiftçilerinden destek
Diğer yandan; Yenipazar ve Yenifakılı Bölge çiftçileri de Kayseri Şeker'de oluşan güven ortamı ve istikrarın devamını talep ettikleri için mevcut yönetimin 25 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde görevlerine devam etmelerini istediler.
Çiftçiler, 'Kayseri Şeker'in ve çiftçisinin itibarının her geçen gün arttığına dikkat çeker 6-7 sene önce artık ekmeyeceğiz dediğimiz pancarın şu anda birinci ürün olması, pancar tarımına bölgemizde de ilgiyi artırdı. Bu da mevcut yönetimin oluşturduğu karşılıklı güven ve istikrar sayesinde olmuştur. Biz pancar çiftçileri olarak bu güven ortamının devam etmesini istiyoruz' diyerek Başkan Akay'ı desteklediklerini belirttiler.
Ziyarette Kayseri Pancar Kooperatifi Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran da hazır bulundu.
İHA


Bakmadan Geçme