AKADEMİSYENDEN ÖĞRENCİYE TEHDİT İDDİASI

Erciyes Üniversitesi bünyesinde bulunan İdeal Öğrenci Kulübü'nün başkanı Taha Tayfun Bağcı, Yrd. Doç. Dr. Seniye Vural'ın kulübü kendisine yakın bir öğrencisine devrini istediğini ve bu nedenle Vural'ın baskı ve tehditleri ile karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.

Erciyes Üniversitesi bünyesinde bulunan İdeal Öğrenci Kulübü'nün başkanı Taha Tayfun Bağcı, Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seniye Vural'ın kendisi üzerinde baskı kurarak kulübü başka bir öğrencisine devretmesini istediğini iddia etti. Kulübün başkanı İletişim Fakültesi öğrencisi Taha Tayfun Bağcı, atıl durumda olan kulübü 70'e yakın üye kazandırarak etkin bir hale getirdiklerini ancak son zamanlarda Yrd. Doç. Dr. Seniye Vural'ın kulübün bazı faaliyetlerini sabote ettiğini kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Vural'ın kendisine yakın olan öğrencilerine kulübün devrini istemesi ve buna razı gelmemesinden dolayı bu baskının gerçekleştiğini ifade eden kulüp başkanı Bağcı, kendi imzası taklit edilerek kulüp üzerinden Vural'ın bir faaliyet de düzenleyeceğini belirtti. Bağcı, bugün düzenlenmesi beklenen ve 'Düşler Sahnesi Sanat Topluluğu Gururla Sunar' afişi ile sunulan tiyatronun usulsüz düzenlemeler sonucunda gerçekleştirdiğini vurguladı.

Kulübünü düzenleyeceği faaliyetlere izin vermedi

                Kulüp başkanı Bağcı, daha önce kulüp bünyesinde Konya Gezisi ve geliri çocuk esirgeme kurumuna bağışlanacak 'Otoriter Baba' adlı tiyatro organizasyonlarının da yine Vural tarafından iptal edildiğini ileri sürdü. Aynı zamanda kulübün danışmanı olan Vural'ın yaptığı bu baskı karşısında sessiz kalamayacağını açıklayan Bağcı, bunun için tüm yasal yolları kullanarak hakkını arayacağını söyledi. Bağcı, yasal haklarını arama noktasında üniversite rektörlüğüne dilekçe yazarak başladığını kaydetti.

HABER MERKEZİ

Yorumlar 5
Biri 30 Haziran 2020 23:51

Şampiyon cimbom

kamil basayev 24 Mart 2015 18:30

o yapar

Bakmadan Geçme