AK Parti'nin emeklilere vaadlerini uzmanlarına sorduk

Türkiye Emekliler Derneği Kayseri Şubesi Mali Sekreteri Dursun Şahin, AK Partinin açıkladığı emekli zammının diğer partilere göre daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Haber/Fotoğraf: M. Safa Asaroğlu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesinde her emekliye aylık 100 TL zam yapılarak yıllık net 1200 TL vereceklerini açıklamıştı. Kayseri Gündem gazetesi olarak AK Parti'nin emekliler için vadettiği zammı, konunun uzmanlarına sorduk.

Türkiye Emekliler Derneği Kayseri Şubesi Mali Sekreteri Dursun Şahin yapılan zamla ilgili şunları söyledi; 'AK Parti'nin açıkladığı emekli zammı diğer partilere göre nispeten daha iyi görünüyor.  Muhalefet partileri Kurban ve Ramazan bayramlarında sadece ikramiye vereceğini vaat ediyor. AK Parti'nin ikramiye zammı ile ilgili bir açıklaması yok'

Emeklilerin bu vaatlerin dışında beklentilerinin olduğunu da belirten Şahin; 'Biz emekliler, artışların Türkiye İstatistik Kurumu'nun vermiş olduğu enflasyon rakamlarından kurtarılıp memur ve memur emeklilerine verilen zamlar gibi sözleşmeli olmasını istiyoruz.  Seyyanen zam olması lazım' ifadelerini kullandı.

 Zam, memurları kapsamıyor

AK Parti'nin emekli zam beyannamesinin, emekli memurları kapsamadığına dikkat çeken Emekli Memur-Sen Başkanı Ömer Çakır ise 'bu zam sadece SSK ve Bağkur emeklilerini kapsıyor.  Memur emeklileri buna dahil değil. Memurlar zamlarını toplu sözleşme olarak alıyor. Temmuz ayında ek 100 lira seyyanen verildi' dedi.

 

 

Bakmadan Geçme