Ak Parti İl Başkanı Dengiz'in Kurban Bayramı Mesajı

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Kurban Bayram'ı nedeniyle bir mesaj yayımladı.İslm leminde yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan olan mübarek Kurban Bayramı'nı kutlamanın...

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Kurban Bayram'ı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İslm leminde yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan olan mübarek Kurban Bayramı'nı kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduklarını belirten Dengiz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

' Manevi değerleri özünde barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, ibadet olmanın yanı sıra, özellikle yardımlaşmayı ve paylaşmayı da simgeler. Hayat şartlarının, farkında olunmadan içine sürüklediği yalnızlık duygusundan uzaklaşmamıza vesile olan bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, dargınlıkların unutulduğu, huzurun, sevginin, merhametin en üst seviyeye ulaştığı günlerdir. Tüm İslm aleminin bu müstesna günleri barış, huzur ve kardeşlik duyguları içerisinde kutlamalarını ve bayram coşkusunu tüm yoğunluğuyla yaşamaları en büyük dileğimizdir. Kurban Bayramı, Hz. İbrahim kıssasında da görüldüğü gibi insanın en çok sevdiği şeyden vazgeçmesiyle Yüce Allah'a en derin ve samimi hislerle yaklaşmasının adıdır.

Kurban ibadeti zekat ve fıtır sadakası vermek gibi bir takım ibadetlerden daha fazla fedakarlık ve adanmışlık gerektirir. Takva ve ilahi emre itaatte Kurban, Yüce Yaratıcımız için en güzel bir sınav vesilesidir. Aynı zamanda verilen nimetlere karşı bir şükür olan bu ibadet ile günahlardan arınmamız, Rabbimizin rızasını kazanmamız için büyük bir fırsattır.

İslamiyet sadece kendi mensuplarına değil bütün insanlara hangi dinden olurlarsa olsunlar Kurban eti vermeyi hoş görmüştür. Hz. İbrahim'in geleneğinden bu güne kadar uzanan ve toplumsal kaynaşmayı toplumun tüm fertlerini yayan Kurban ibadeti, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları da aşılar.

Kurban Bayramının dünyaya ve ülkemize huzur ve barış getirmesi temennisiyle, tüm İslam Alemi'nin Kurban Bayram'ını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluk dileklerim.'

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme