Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş'ın Kandil Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Mevlit Kandili münasebeti ile bir basın mesajı yayımladı. Elitaş, mesajında, Mevlid Kandili'nin Müslümanların Hz. Muhammed'in hayatını öğrenmek, hadis-i şeriflerini yeniden...

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Mevlit Kandili münasebeti ile bir basın mesajı yayımladı. Elitaş, mesajında, Mevlid Kandili'nin Müslümanların Hz. Muhammed'in hayatını öğrenmek, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamak ve onun güzel ahlakının yolundan gitmek adına önemli bir gece olduğunu bildirdi.

Elitaş, Mevlid Kandili nedeniyle yaptığı açıklamada Hz. Muhammed'in (S.A.V) binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen peygamberler silsilesinin sonuncusu olduğunu, barış ve hoşgörü dini İslamiyet'i müjdelediğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

'Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) dünyaya teşrif ettiği gece olarak kutladığımız Mevlid Kandili, akrabalık ve kardeşlik duygularımızı güçlendirecek olan en değerli gecelerdendir. O tüm hayatı boyunca insanoğluna toplumsal barışı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği hedeflemenin yanında, çatışmanın yerine insanların huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir dünya kurmayı öngörmüştür. Bu nedenle Peygamber Efendimizi sevmek ve onu örnek almak; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak ve tüm davranışlarımızı da onun güzel ahlakı ve tavsiyelerine göre şekillendirmek bu noktada çok büyük önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili'nin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini, Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz eder, başta milletimizin ve tüm İslm leminin Mevlid Kandilini tebrik ederim.'

Bakmadan Geçme