AĞIRNAS'A YENİ BİR MİSYON

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ağırnas Bölgesinin kendine özgü mimarisi ve evleri ile adeta açık alan bir arkeoloji müzesi gibi olduğunu bu açıdan bu bölgenin özel bir koruma alanı içinde bulunduğunu söyledi.

2015 yılının Melikgazi Belediyesi için kültür ve tarihi yapıların korunması, kollanması, bakım ile onarım yapılarak günümüz hizmetine kazandırılması olarak hedeflendiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 'Ağırnas gerek mimari yapıları, gerek ise Mimar Sinan gibi bir dünya ustasının doğduğu evinin bulunmasından dolayı bir dünya kentidir. Turizm ve Kültür değerleri ön plana çıkarılmalıdır. Bu açıdan her fırsatta Ağırnas için çalışma yapıyor ve proje üretiyoruz. Bu alanda öncelikle ulaşım yollarını sorunsuz ve kesintisiz hale getirdik. Tarihi yapıları koruma altına aldık. Mimar Sinan'ın evinin çevresinde turistlik alan oluşturduk. Bu alanda yer alan yer altı şehrini de bu yörenin turizmine kazandıracağız. Bu amaç ile Yeraltı şehrinde sergi salonu açıyoruz. Bundan böyle kültürel ve sanatsal sergilerin bu alanda sergilenmesini teşvik edeceğiz. Böylece sanat ile kültür bir arada tarihi meknda buluşacaktır ' dedi.
Özellikle mimari ve şehircilik ile ilgili sergi ve toplantıların yeraltı şehrinde yapılabilmesi için düzenleme yapıldığını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Ağırnas Yer altı Şehri Sergi Salonu'nun bölgeye hayırlı olması dileğinde bulunduğunu ve Ağırnas7a yeni bir misyon kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme