Adalete Karışma Ey Kayseri!

SORUŞTURMALARDAN ELİNİZİ ÇEKİN!: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen ve aynı zamanda hemşehrisi olan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, aralarında Kayseri'nin de olduğu bazı illerdeki siyasetçilerin FETÖ soruşturmalarından ellerini çekmelerini istedi.

Rıfat Yörük'ün haberi

BELEDİYE BAŞKANLARINA SUÇLAMA: Külünk, bazı belediye başkanlarına da ağır suçlamalarda bulunarak 'Bir belediye başkanı eğer bulunduğu şehrin ekonomik imkanlarının önemli bir kısmını bu örgüte açarsa, imar komisyonları bu örgüte çalışırsa şimdi itiraz edebilir mi?' diye konuştu.

TRT Haber'de önceki gece yayınlanan 'Değişen Türkiye' programında Betül Soysal Bozdoğan'ın konuğu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, FETÖ davasının selameti açısından yerel siyasetçilerin kimseye kefil olmamalarını istedi. 'Siyasette FETÖ temizliği' konusunun tartışıldığı programda kendi partisinden bazı siyasetçilerin bu konudaki tutumunu isim vermeden eleştiren ve bu kirli ilişkinin bazı yerlerde halen sürdüğünü belirten Külünk, aralarında Kayseri'nin de olduğu birçok ili isim vererek suçladı. 'Çek elini Kayseri, çek elini Hatay, çek elini Sivas' diyen Külünk 'Savcılara 'buna kefilim' diyorsunuz. Çekin elinizi kardeşim! Soruşturmalara karışmayın kardeşim!' uyarısında bulundu.
Külünk, bu konuda 15 Temmuz sürecinin baş kahramanı millete de seslenerek 'Aziz milletim' Ne olur, bu süreçte de inisiyatif alın! Susmayın! Sürece müdahale edenleri teşhir edin' dedi.
Başsavcının odasında ne işiniz var?
İstanbul Milletvekili Metin Külünk, kendi partililerine ağır eleştiriler yönelttiği konuşmasında konuyla ilgili olarak şunları söyledi;
'Ezbere konuşmuyorum. Niye kefil oluyorsunuz? Bırakın adalet işlesin! Bırakın adalet tecelli etsin! Siyasetçi kardeşim! Çek elini soruşturmaların üzerinden… Onu-bunu kollama-koruma gayretine girmeyin! Örgüt elemanlarını korumak ve kollamak size mi düştü? Baskı yapıp bunları içerden çıkarttırmak için niye çabalıyorsunuz? FETÖ soruşturmaları sürecinde soruşturmayı yapan başsavcının, savcıların odasında ne işiniz var ey Kayseri, ey Sivas, ey Balıkesir, ey Ordu, ey Hatay, ey Urfa, ey Tokat, ey Malatya, ey Antalya, ey Van! Çıkın oradan yav! Karışmayın soruşturmalara!
Ben 'bu süreçte yargı ve emniyete müdahale ediliyor mu, edilmiyor mu?' diye soruyorum. 15 Temmuz'dan beri uyku uyumayan savcılarımızın ve emniyet mensuplarımızın emeklerine yazık değil mi?'
15 Temmuz olmazdı
Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı FETÖ ile mücadelesinde yalnız bırakanları da eleştirerek '17 Aralık'tan beri Erdoğan'ın FETÖ ile mücadele azmine, heyecanına, kararlılığına, inancına ayak uydurulabilseydi 15 Temmuz olmazdı. 240 şehidimiz olmazdı. Sayın Erdoğan'ı bilerek yalnız bırakanların 15 Temmuz sürecinde büyük veballeri var!' dedi.
Belediye başkanlarına suçlama
Külünk açıklamasında bazı belediye başkanlarına da ağır suçlamalarda bulunarak 'Bir belediye başkanı eğer bulunduğu şehrin ekonomik imkanlarının önemli bir kısmını bu örgüte açarsa, imar komisyonları bu örgüte çalışırsa şimdi itiraz edebilir mi?' diye konuştu.
Elitaş'ın ziyareti
Bilindiği gibi AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, geçen hafta makam aracıyla Kayseri Adliyesi'ne gelerek başsavcı ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından FETÖ davasından yargılanan 20 işadamının salıverilmesi eleştiri konusu olmuştu.


Bakmadan Geçme