Abdullah Gül'ün ayakkabısını çıkarttırmışlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın önderliğinde düzenlenen 'Beyoğlu Sohbetleri' buluşmasına katıldı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarını Vahap Munyar Hürriyet'teki köşesine taşıdı.

Çavuşoğlu, 'AB ülkelerinin Türkiye'ye karşı olumsuz tutum içerisinde olduğu' görüşünü savunurken, 2011 yılında İngiltere'ye giden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaşadığı bir olayı örnek verdi. Gül'ü havalimanında uçağa binerken aradıklarını söyleyen Çavuşoğlu, 'Ayakkabısını çıkarttırdılar. Sen Cumhurbaşkanımın ayakkabısını nasıl çıkarttırırsın?' diye sordu. Bu olaydan sonra İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye geldiğini belirten Çavuşoğlu, 'Diyaloğumuz gayet iyi. Çok güzel bir görüşme yaptık. Dönüşünde talimat verdik, havalimanında ayakkabısı çıkartıldı, çoraplarına kadar arandı. Sen benim Cumhurbaşkanıma yaparsan, ben de sana yaparım' dediğini aktardı.

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AB ile üyelik müzakerelerinin sonlandıracağı yolundaki referandum mesajına ilişkin olarak, 'İktidara geldiğimizde AB konusunda halk desteği yüzde 80'di. Yüzde 50'nin altına da hiç düşmedi. Bugün yüzde 20'nin de altı görünüyor. Referandum olursa yüzde 80 'AB'ye hayır' çıkar' dedi.

Bakmadan Geçme