65 yıllık çınar

İmam-Hatipliler bu ülkenin en faydalı gençliği Kayseri Anadolu İmam-Hatip Lisesi kuruluşunun 65. yılını düzenlenen sade bir törenle kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı buradaki konuşmasında İmam-Hatip okullarının olmazsa olmazlardan olduğunu belirterek, 'İmam-Hatip gençliği bu ülkenin en faydalı gençliği' dedi. Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının konseri ise etkinliğin en fazla alkış alan bölümü oldu.

Kayseri'de 1951 yılında eğitim-öğretime başlayarak 65 yılı geride bırakan Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde bir dizi etkinlik düzenlendi.
Okula ait Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe İl Mili Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Mazlum-Der Şube Başkanı Ahmet Taş, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul yönetimi ve öğrenciler katıldı.
Mehteran konserini kayıt yaptılar
Program Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının muhteşem konseri ile başladı. Öğrenciler mini konseri telefonlarına kayıt yapabilmek için birbirleriyle yarıştı. Mehteran konserinin ardından ise 9. Sınıf öğrencisi Ayetullah Sarı tarafından Kuran'ı Kerim tilaveti yapıldı. Öğrencilerden Muhammed Ali Yapıcı'nın okuduğu 'İmam-Hatiplim' adlı şiiri duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Protokol konuşmalarında söz alan Okul Müdürü Tevfik Kök, sene başından bu yana gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
İmam-Hatip gençliğine güvenim sonsuz
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise konuşmasında İmim Hatip okullarının önemine vurgu yaparak, 'İmam-Hatip gençliği bu ülkenin en faydalı gençliği' dedi.
Duygusal anlar yaşadı
Kendisinin de 1977 yılında Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesi´nden mezun olduğunu hatırlatan Elmalı, 'Burasının benim için çok ayrı bir yeri var. Burada hatıralarım var. Unutmam mümkün değil' diye konuştu.
'İmam-Hatip gençliği büyüğünü sayan, küçüğünü seven bir nesil' diyen Müdür Elmalı öğrencilere seslenerek şunları söyledi:
'Kendinizi hiçbir zaman küçük görmeyin. Ben bu nesilden her zaman umutlu oldum. Hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Bundan sonra da yitirmeyeceğim. Bu milletin, bu ülkenin size ihtiyacı var.'
Elmalı'nın yaptığı duygusal konuşmanın ardından '100 yıllık çınar' adlı sinevizyon gösteri ile İmam-Hatip okullarının geçmişte yaşadığı sıkıntılar ve günümüze uzanan yolculuğu anlatıldı.
Düzenlenen programın sonunda ise okulda geçmiş dönemlerde 15 yıl kadar müdürlük yapan Ahmet Kahya, anılarını anlattı.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ








Bakmadan Geçme