50 Bin Fidan Toprak İle Buluşturulacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2014 yılı ilkbahar dönemi için ilk etapta 20 bin adet meyve fidanı ile 30 bin adet kastane, çınar, akasya gibi yapraklı ağaç ve çam fidanları satın aldıklarını söyledi.Ağaçlandırma ve...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2014 yılı ilkbahar dönemi için ilk etapta 20 bin adet meyve fidanı ile 30 bin adet kastane, çınar, akasya gibi yapraklı ağaç ve çam fidanları satın aldıklarını söyledi.

Ağaçlandırma ve büyük ölçekli parklar çalışmaları ile çevre ve doğa dostu olduğunu her zaman kanıtlamış bir belediye olarak doğaya önem verdiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç 'Her yıl mahalle halkı ve özellikle mahalle gençleri ve öğrencilerin katılımı ile binlerce fidanı toprak ile buluşturuyoruz. Sözde değil özünde ve uygulayıcı doğa dostuyuz. Bu sayede ilçenin harita rengi değişti. Üstelik Melikgazi'nin her bir tarafı bağ ve sayfiye alanları ile kapladır. Şehir Merkezinde gerçekleştirilen çalışmalar ile bu şehir de çevre ve doğa bütünlüğü sağlanmıştır. Belediye olarak fidanların toprak ile buluşmasını sağladığımız gibi bunların bakımı, gübrelenmesi ve gerektiğinde budanmasını sağlayarak gelecek nesillere uzun dönem fayda sağlamasını sağlıyoruz' dedi.

Herkesime ve her bölgeye değişik fidan alımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bağ, bahçe ve müstakil ev olanlara 20 bin meyve fidanı aldıklarını, park, orta refüj ve kaldırımlar için ise 30 bin adet yapraklı fidanlar aldıklarını yani ilçenin coğrafi durumuna göre fidan dikimini gerçekleştireceklerini kaydetti.

Özel mülkiyeti olup belediyemize müracaat edip yollarının açılmasını isteyen vatandaşların hem yollarını açtıklarını ve yol açılması sırasında kesilen ağaçların yerine fidan diktiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, sözde değil uygulayıcı ve özde bir doğa ve çevre dostu olduklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme