273 polise görevinden uzaklaştırma, 6 askere gözaltı

Batman, Siirt, Kayseri, Elazığ ve Balıkesir'de aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 273 polis görevinden uzaklaştırıldı. Öte yandan Kayseri'de 12'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında görevli 6 asker gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Batman, Siirt, Kayseri, Elazığ ve Balıkesir'de aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 273 polis görevden uzaklaştırıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce başlatılan soruşturmada 5 ilde bazı emniyet görevlilerinin açığa alınmasına karar verildi.

Bu kapsamda Batman'da aralarında üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 42 polis, Siirt'te Emniyet Müdürlüğünde görevli 3'ü şube müdürü 4'ü emniyet amiri, 1'i başkomiser, 11'i komiser, 14'ü komiser yardımcısı 110 polis, Kayseri'de aralarında şube müdürü ve komiserlerin de bulunduğu 27 polis, Elazığ'da 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 89 polis, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde de biri emniyet müdür yardımcısı 5 polis görevinden uzaklaştırıldı.

6 askere gözaltı

Öte yandan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Kayseri'de 12'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında görevli 6 asker gözaltına alındı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında, gözaltılar sürüyor.

Bu çerçevede, yakalanan 6 askeri personel, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Askerler buradaki işlemlerinin ardından emniyete götürüldü.

AA

 

Bakmadan Geçme