26 Adet 240 Litre Kapasiteli Çöp Toplama Arabası

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde özellikle çarşı bölgelerinde kullanılmak üzere çöp toplama arabası satın alındığını bildirdi.İlçesinin çok merkezli bir yerleşim alanı olduğunu alış...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde özellikle çarşı bölgelerinde kullanılmak üzere çöp toplama arabası satın alındığını bildirdi.

İlçesinin çok merkezli bir yerleşim alanı olduğunu alış veriş merkezi ve ticaret merkezinin de ilçe sınırları içerisinde bulunduğunu bu neden ile yoğun bir nüfusun söz konusu olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, temizlik ve halk sağlığına büyük önem verdiklerini ve çarşı merkezleri için özel ekipler oluşturduklarını belirtti.

Çarşı bölgelerinde yoğun bir nüfus hareketliliği yaşandığını, bölge şehir Kayseri'nin komşu illerden de özellikle hafta sonu bir nüfus akınına maruz kaldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, , konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

'Melikgazi çevreci ve doğa dostu bir belediyedir. Belediye olarak çevre temizliğine çok önem verdiğimiz gibi halk sağlığına da büyük önem vermekteyiz. Bu amaç ile temizlik ve çöp toplama çalışmasını önemsiyoruz. Bir gün çöp toplanmasa ilçenin halini düşünün, bunun için çöp toplama günlük olarak yapılmalıdır. Çevrenin, sokakların ve mahallelerin çöp dağlarına dönüşmeden her gün çöpler düzenli bir şekilde toplanmaktadır. Ancak ilçenin alış veriş ve çarşı bölgesinde çöpler sürekli olarak gezici ekiplerce toplanılmaktadır. Çünkü yoğun bir nüfus akımı olmaktadır. Bu neden ile gezi çöp toplama ekibi oluşturarak bu ekiplere 26 adet 240 litre kapasiteli araç satın alındı. Şu anda ilçemizde toplam 65 seyyar çöp toplama elemanı görev yapmaktadır. Böylece her sabah esnaf ve vatandaşlar temiz bir çevrede güne başlamaktadırlar'

Bakmadan Geçme