2/b'de Ek Süre Müjdesi

Kayseri Defterdarlığı, kamuoyunda 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin hak sahiplerine satışında belirtilen süreler içinde başvuru yapma hakkını kaçırmış olanlar ile başvuru yapmış ve adına gönderilen tebligatta belirtilen...

Kayseri Defterdarlığı, kamuoyunda 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin hak sahiplerine satışında belirtilen süreler içinde başvuru yapma hakkını kaçırmış olanlar ile başvuru yapmış ve adına gönderilen tebligatta belirtilen bedeli üç aylık sürede ödememiş olanlara ek süre verildiğini bildirdi.

Kayseri Defterdarlığından yapılan açıklamada, ''01.03.2014 Tarih ve 28928 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6527 Sayılı Kanunun 22. Maddesiyle yapılan yeni düzenlemeye göre süresi içerisinde başvuru yapmayanlara ve yaptığı başvuruya rağmen süresi içerisinde ödemesini gerçekleştirmemiş olan 2/B hak sahiplerine kanunun yayımlandığı 01.03.2014 tarihinden itibaren 6 aylık ek süre tanındı'' denildi.

Açıklamada, ''Verilen ek süre zarfında yapılan başvurular için belirlenen satış bedeli, daha önce satın alma başvurusu yapmayanlar için 6292 sayılı kanunun 6'ncı maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen ödeme süresinin son gününü izleyen günden, bu madde kapsamında ödeme yapmak amacıyla idareye başvurulduğu güne kadar geçecek süre için, süresi içerisinde başvuru yapmayanlar için ise 6292 sayılı kanunun 6'ncı maddesinin sekizinci fıkrasında belirtilen ödeme süresinin son gününü izleyen günden, bu madde kapsamında ödeme yapmak amacıyla idareye başvurulduğu güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği tüketici fiyatları endeksi aylık değişim oranları (TÜFE) toplamında artırılarak hesaplanacaktır.

Belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan hazineye ait tarım arazileri ile bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar ve konutlara ait doğrudan satışlarda ise süre 1 yıl uzatıldı. Buna göre arazilerin doğrudan satışında son başvuru günü 27 Nisan 2015 olarak belirlenmiştir.

Hak sahibi olan vatandaşların, müracaat tarihi sonuna kadar Defterdarlık ve İlçe Malmüdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme