19 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Geneçlik Ve Spor Bayramı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, ''Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, ''Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 95. yıl dönümünü haklı bir gurur fakat bir o kadar da buruk bir ruh haliyle karşılamış bulunmaktayız'' dedi.

MMO Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, yaptığı açıklamada, ''Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 95. yıl dönümünü haklı bir gurur fakat bir o kadar da buruk bir ruh haliyle karşılamış bulunmaktayız. Burukluğumuzun sebebi, Türk Milletinin kalbine düşen, evine helal rızk götürmek gayesiyle girdikleri madende Hakkın Rahmetine kavuşan Soma Şehitlerimizdir. Hepimizi gözyaşına ve mateme boğan maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerimize, Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milletine sabır ve başsağlığı diliyorum'' ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında, ''19 Mayıs 1919, Türk Milletinin bağımsızlığı uğruna neler yapabileceğinin bir başlangıcıdır'' diyen Fener, şöyle devam etti:

''19 Mayıs, zulme, işgale ve istilaya başkaldırıştır. 19 Mayıs, Türk Milletinin esareti asla kabullenmeyeceğinin, bağımsızlık uğruna yedi düvele meydan okumanın simgesidir. Dönemin yıpranmış, dağıtılmış ordusuna rağmen Büyük Türk Milleti, sindirilmeye, sömürülmeye, yok edilemeye karşı Milli Mücadele ruhu ile tarih sahnesinde varlığını dimdik ispat etmiştir. 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlayan bu kutsal hareket; Havza'da sesini yükseltmiş, Amasya'da yayılmış, Erzurum'da karar olmuş ve Sivas'ta 'Bağımsızlık Türk Milletinin vazgeçilmez karakteridir' diyerek boyunduruk altına girmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Büyük Önder Atatürk'ün de benim doğum günüm dediği ve Türk Tarihin de böylesine anlam ve önemi bulunan güzide bir tarihi gençliğe armağan etmesi de büyük bir anlam teşkil etmektedir. Her fırsatta gençliğe duyduğu güveni gösteren Ulu Önder, Türk Milletin geleceği olarak Türk Gençliğini görmektedir. Bu güveni boşa çıkarmayacak olan gençliğimiz, her zaman ecdadını hürmetle yd edecek ve geleceğin Büyük Türkiye'sine ben nasıl katkı sağlarımın kaygısı içerisinde olacaktır. Bu itibarla, Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz gençliğin bizden daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi, hepimiz için vazgeçilmez bir milli görev, aynı zamanda vatan borcudur.

Bu vesileyle Büyük Türk Milletinin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, 95 yıl önce başlattıkları bağımsızlık mücadelesi neticesinde, bizlere vatan kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarına ve Aziz Şehitlerimize Yüce Allah'tan Rahmet diliyor, muhterem anılarını hürmet ve hayranlıkta yd ediyorum.''

Bakmadan Geçme