18 Kişilik Macar Grubu Kayseri'de Robot Tasarımını Öğrendi

Avrupa Birliği proje etkinliğinde Macaristan Debrecen Üniversitesinden 16 öğrenci ve 2 Öğretim elemanı, 20-27 Nisan 2014 tarihleri arasında Kayseri ilinde teknik ve sosyal içerikli aktiviteler gerçekleştirdi.18 kişilik Macar gurubu, Erciyes Üniversitesi,...

Avrupa Birliği proje etkinliğinde Macaristan Debrecen Üniversitesinden 16 öğrenci ve 2 Öğretim elemanı, 20-27 Nisan 2014 tarihleri arasında Kayseri ilinde teknik ve sosyal içerikli aktiviteler gerçekleştirdi.

18 kişilik Macar gurubu, Erciyes Üniversitesi, Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı, Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek lisesi, Özel Kayseri Mesleki Eğitim Merkezi ziyaret edilerek Robotik Teknolojiler kapsamında bilgi alışverişinde bulundu. Guruba Erciyes Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü El-Cezeri Robotik Sistemler Laboratuvarı, Mekatronik Sistemler Laboratuvarı ve Tasarım-İmalat laboratuvarında Çizgi İzleyen Robot ve SUMO Robotlar konularında eğitimler verildi ve Robot tasarımı ve uygulaması gerçekleştirildi. Ayrıca öğrenciler arasında, tasarım-imalat laboratuvarında mevcut olan pistte robot yarışması gerçekleştirildi.

Macar gurubu Kayseri'li gençler ile birlikte Kapadokya, Erciyes Dağı, şehir merkezi turu, farklı tarihsel yerleri ve mekanları ziyaret etti. Gençler aynı zamanda, Kayseri fahri Macaristan Başkonsolosunu ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundular.

Macar gurubu Kayseri ilinin teknik ve kültürel anlamda çok gelişmiş olduğunu, Kayseri halkının hoş görüsü ve ilgisinden çok memnun kaldıklarını belirterek Kayseri'den ayrıldılar.

Bakmadan Geçme