15 Temmuz'un Gizli Kahramanına Gazilik Nişanı

Darbe girişiminin yaşandığı gece Türksat'ta görevi başındayken, yapılan saldırı sonucu boynundan ve çeşitli yerlerinden yaralanan Kayserili eski Mili boksör Ali Hasetçi'nin oğlu Bilal Davut Hasetçi'ye bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Gazilik nişanı' verilecek. Hasetçi stratejik olarak önemli bir yerde bulunuyordu. Çünkü FETÖ'cüler Türksat'ı ele geçirmede başarılı olsaydı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka seslenip, meydanlara çağırmasının önüne geçeceklerdi.

 Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen (FETÖ)'15 Temmuz Darbe Girişimi'nin önlenmesinde isimsiz kahramanların büyük rolü bulunuyor. O kahramanlardan biri de Kayserililerin yakından tanıdığı eski milli boksör Ali Hasetçi'nin oğlu Bilal Davut Hasetçi…

Kaosu önlediler

Darbecilerin o gece yapılacaklar listesinin ilk sırasında Türksat'ı ele geçirip Türkiye'de haberleşme ağını çökerterek kaos ortamı oluşturmak vardı.

O gece 246 kişi şehit olmuş, bin 500'e yakın kişi de yaralanmıştı. Yaralananlar arasında eski Mili boksör Ali Hasetçi'nin Türksat'ta çalışan oğlu Bilal Davut Hasetçi de yer alıyordu. Hasetçi, 15 Temmuz cuma gecesi Türksat' a yapılan hain saldırıda 2 arkadaşını da şehit vermişti.

Erdoğan'ın elinden 'Gazilik nişanı' alacak

Girişime karşı çıkan ve darbecilere karşı kahramanca mücadele vererek gazilik unvanına erişen Hasetçi bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden 'Gazilik nişanı' alacak. Haber: Ramazan KARAKUŞ 

Bakmadan Geçme