10 ton et imha edildi

Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Ekipleri tarafından bir TIR içerisinde ele geçirilen 9. 400 KG Mekanik Ayrılmış Tavuk Eti İmha Edildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yayınlayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan: '03.10.2015 tarihinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Ekipleri tarafından Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesinde bir TIR içerisinde 9400 kg. Tavuk Kıyma diye adlandırılan Mekanik Ayrılmış Tavuk Eti ( MDM) ürününe rastlanmış olup gerekli belgeleri olmadığı için el konulmuştur. Melikgazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekimler tarafından yapılan incelemede ürünün Yurtiçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkındaki yönetmeliğin 21. Maddesine aykırılıktan 03.10.2015 tarihinde hafta sonu olması nedeniyle yedi emine alınan ürünler 05.10.2015 tarihinde imha edilmiştir' dedi.

Kayacan, Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri Tebliğine göre Mekanik ayrılmış Etlerin et ürünleri imalatında kullanılması yasak olduğunu söyleyerek açıklamalarına şöyle devam etti; 'Ayrıca İhracat amaçlı üretilmiş olan mekanik olarak ayrılmış etlerin ve ürünlerinin, yurt içinde onaylı işletmeler arası sevkiyatına ihracat yapılması kaydıyla izin verilmektedir.

Halk Sağlığının korunması için Müdürlüğümüzce Alo 174 Gıda Hattı ve diğer yollarla yapılan ihbarlar değerlendirilmekte olup 7 gün 24 saat denetimlerimiz devam etmektedir.'

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme