'Lider çocuk tarım kampı' programı uygulandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca planlanan 'Lider Çocuk Tarım Kampı' adı altında ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca planlanan 'Lider Çocuk Tarım Kampı' adı altında ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Kayseri'de bir etkinlik düzenlendi.

Kayseri'de 09 - 11 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 3 gün süren 'Lider Çocuk Tarım Kampı' programının ilk gününde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tanıtım CD'si izletildi. İl Müdürlüğü konu uzmanları tarafından 20 öğrenciye Müdürlükçe uygulanan çilek projesi ve kırmızı kaliforniya solucanından organik gübre üretimi konularında bilgiler verildi. İl Müdürlüğü kampus alanı içerisinde bulunan tarım alet ve makineleri tanıtıldı. Çilek projesi ve kaliforniya solucanından organik gübre üretimi uygulanan Cırgalan mahallesine teknik gezi düzenlendi.

Programın 2'nci gününde öğrencilere ALO 174 gıda hattı, gıda hijyeni ve gıda satın alırken dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler verildi. İl Müdürlüğü kampus alanı içerisinde bulunan mobil laboratuvarda öğrencilere yeraltı kuyularından, baraj ve akarsulardan alınan su numunelerinde nitrat kirliliği tahlilinin nasıl yapıldığı gösterildi. Öğrenciler As Ekmek Fabrikasında ekmek yapım aşamaları, öğleden sonraki programda Meyve suyu fabrikasında ise okul sütlerinin ve meyve sularının yapım aşamaları izlediler.

Üçüncü günkü programda öğrencilere erozyon konusunda bilgiler verilirken, konu ile ilgili CD izletildi. Daha sonra Şeker Fabrikasına ait seralar, hayvancılık tesisleri ve Sultan Sazlığı Milli Parkı'na teknik gezi düzenlenerek program bitirildi.

Bakmadan Geçme