Aktaş'tan Gençlik Meclisi çıkışı

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi hakkında yazılı bir açıklama yayımladı. Başkan Aktaş Gençlik Meclisi'ne müracaatlar noktasında yeterli duyuruların yapılmadığını ve Saadet Partili gençlerin de başvurduklarını ancak kabul edilmediklerini öne sürdü. Ayrıca Aktaş, mecliste farklı fikir ve görüşlerde gençlere yer verilmediğini de belirtti.

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, haftalık olarak gerçekleştirdiği gündem değerlendirmesinde bu hafta Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi konusuna değindi. Aktaş konu hakkında yayımladığı yazılı açıklamasında, Gençlik Meclisi’ne yapılacak müracaatlar hakkında şehir genelinde yeterli duyuru ve tanıtımın yapılmadığından bahsederek, Meclis’te yer alan gençlerin aynı görüşten gençler olduğunu öne sürdü. Başkan Sinan Aktaş söz konusu durum hakkındaki eleştirel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi kurdu. Başkanını da seçti. Peki, süreç nasıl işledi? Görüşmeler ne zaman yapıldı ve kimler meclise kabul edildi?
Büyükşehir Belediyesi web sayfasından bir ilan ve müracaat alındı. Haberi olan müracaat etti. Olmayanlar müracaat edemedi. Böyle duyuru böyle ilan mı olur. Böyle gençlik meclisimi oluşturulur. Kayseri’deki tüm gençlerin her türlü duyuru kanalı kullanılarak haberdar edilmesi gerekirdi.

Kent konseyi gençlik meclisinde neden böyle bir yapılanmaya gitmediniz de böyle ayrı bir gençlik meclisi kurma gereği duydunuz. Kent konseyi gençlik meclisini çalıştıramazken bu meclisi nasıl çalıştıracaksınız çok merak ediyoruz.
Üstelik kent konseylerinin yasal bir zemini de var. Kent konseyinin genel kurullarında da aynı uygulamayı yapıyorsunuz. Kendi aranızda kafanıza göre genel kurulu yapıp bitiriyorsunuz. Belediye meclislerinde de keza öyle. Komisyon kuruyorsunuz bir tane muhalefet yok. Komisyon üyelerinin hepsi sizden. Oluşturduğunuz gençlik meclisi de bundan farklı olmayacak. Yeri geldi mi billboardlarda kendi resminizi de koyarak boy boy reklamları veriyorsunuz. Neden bu konuda tüm duyuru kanalları kullanılarak şehrin her yerine duyuru yapılmadı.  Çünkü siz hiçbir yerde farklı bir fikir ve düşünce istemiyorsunuz. Gençlerle görüşmeler başladığında partimizin gençlik teşkilatımızdan da gençlerimiz müracaat ettiler. Mülakata katıldılar. Netice! Hiçbir gencimiz meclise kabul edilmedi.

Peki, siz meclise kimleri aldınız? Farklı fikirler farklı görüşler orada olmayacaksa bu gençlik meclisi ne iş yapacak. Buradaki gençlerin hepsi AK Partili ise buradan gençler yararına nasıl bir netice çıkacak. Ayrıca başkan olarak seçtirdiğiniz Ramazan Eren kardeşimizde AK Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi adayı olmuş birisidir. Mesela bu meclis yüzde 30’ları bulmuş genç işsizlik konusunda nasıl bir çalışma yapacak. Mesela bu meclis şehrimizde eğitim gören 60 bin üniversite öğrencilerimizin yurt sorunu konusunda nasıl bir çalışma yapacak. Burs ve kredi konusunda nasıl bir çalışma yapacak. Gençler arasında yaygınlaşan madde bağımlılığı konusunda nasıl bir çalışma yapacak. Ahlaki ve manevi tahribat konusunda nasıl bir çalışma yapacak. Sayın Başkan Memduh Büyükkılıç Bey diyor ki seçimlerde söz vermiştik kuracağız demiştik kurduk. Bunu hiç kimse ideolojik anlayış ve yapı içerisinde değerlendirmesin. İyi de kuran kişi olarak başta siz bir ideolojinin mensubusunuz, seçilen başkanda! Farklı ideolojiler ve fikirler olmadan bu meclisten nasıl faydalı çalışmalar çıkacak. Bu mümkün değil. Süreç içerisinde de zaten bunu göreceğiz. Yoksa şu mudur? Bakın işte biz gençlik meclisi bile kurduk. İşte biz gençlerimize bu kadar çok önem veriyoruz. Desinler diye mi kurdunuz bu meclisi. Yapılan her iş önemlidir Sayın Başkan. Ancak asıl önemli olan sonuçlardır ve ortaya ne koyduğunuzdur.”
 

Bakmadan Geçme