Akademinin birincisi Çadlı Deribordo oldu

Kayseri'de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen 16 haftalık akademi programının birincisi Çadlı Timan Ahmat Djerou Deribordo oldu.

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Medeniyetin Burçları Derneği’nin Kayseri’de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik düzenlediği 16 haftalık akademi programı sona erdi. 16 haftalık program sonunda Çadlı Timan Ahmat Djerou Deribordo akademide birinci oldu.

Türkiye genelinde üçüncüsü yapılmakta olan Uluslararası Öğrenciler Akademisi Kayseri'de 60 farklı ülkeden 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Bu çerçevede 16 haftalık bir eğitim sürecinden geçen akademi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katıldı.  Erciyes Üniversitesi’nde burslu okuyan Ugandalı Cemil'in hikâyesi törene damga vurdu.

Bu yıl mezun olan 20 başarılı öğrenciye hediyelerini takdim etmek için sahneye çıkan Erdoğan, öğrencilerle "Rabia selamı" verdi. Erdoğan, hediyeleri verirken öğrencilerle kısa süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Bakmadan Geçme