AK Parti kongresi neler oluyor son dakika

AK Parti'de yeni dönem "kurucu liderle tam yol ileri" sloganıyla başlıyor. 3. Olağanüstü Büyük Kongre'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden genel başkan olacak, parti yönetimi değişecek.

12.00 KONGRE RESMEN BAŞLADI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, kongre gündemini ve tekliğini okuyarak resmen kongreyi başlattı.

11.50 ERDOĞAN VE YILDIRIM KALABALIĞI SELAMLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Kongresi'ndeki kalabalığı selamladı. Partililere kırmızı karanfil dağıtan Erdoğan ve Yıldırım'a eşleri de eşlik etti. Erdoğan ve Yıldırım'ın salonu selamlaması sırasında 'Recep Tayyip Erdoğan', 'İşte ordu işte komutan' sloganları atıldı. Erdoğan ve Yıldırım'ın salona girişinde Dombra şarkısı çalındı.

11.35  ERDOĞAN İLK MESAJI VERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Arena dışında yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
"Değerli yol arkadaşım, sayın Binali Yıldırım bey, sevgili yol arkadaşlarım sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz. Sizlerin heyecanı heyecanımızdır, sizlerin coşkusu coşkumuzdur. 3. olağanüstü kongredeki heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. Emaneti bugünlere kadar taşıyan Binali Yıldırım'a tekrar teşekkür ediyorum. Önümüzde 2019 var. Martında yerel seçimler var. Kasımda parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Durmak yok yola devam. Kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz. Üzerimizdeki spekülasyonları sandıkta cevabını vererek yine yok edeceğiz."

11.25 ERDOĞAN VE YILDIRIM PARTİLİLERE SESLENDİ
Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena dışında bekleyen kalabalığa seslendi. 
Kısa bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım şunları söyledi:
"Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. AK Parti kongreleri bir şölendir, bir bayramdır. Güzel bir bayramı bugün birlikte yaşıyoruz. AK Parti teşkilatının mensupları olarak hasretin vuslata dönüştüğü anı yaşıyoruz. Hoş geldiniz sayın cumhurbaşkanım."

11.22 ERDOĞAN KONGRE ALANINDA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre alanına geldi. Erdoğan Ankara Arena girişinde kendisini karşılayan partililerle tokalaştı. 

11.20 BAŞBAKAN YILDIRIM KONGRE ALANINA GELDİ
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Kongresi'nin yapıldığı Ankara Arena'ya geldi.

11.00 BÜLENT ARINÇ DA SALONDA
AK Parti Kongresi'ne son dönemde parti içi eleştirilerin hedefi haline gelen eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.

10.00 SALONDA NELER OLUYOR?
Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapılırken partililer, emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı. Salona giremeyen partililer için dışarıda çadır ve dev ekranlar kuruldu.
Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve tezahüratlarda bulundu.
Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı.

PANKARTLAR YENİ DÖNEMİN İŞARETLERİNİ VERİYOR
"Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Yürüyeceksin... Gençler yürüyecek arkandan", "Millete efendilik için değil millete hizmet için varız", "Hep birlikte yeni hedeflere", "Değişimin lideri, milletin partisi", "Kutlu dava, güçlü Türkiye", "Sağlam irade, güçlü Türkiye" pankartları asıldı.


Kongre parkartları arasında 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşamını yitiren AK Parti'nin reklamcısı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok unutulmadı.

ERDOĞAN VİDEOSU COŞKU YARATTI
Salonda 15 Temmuz'da şehit olan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok da unutulmadı. Dev posterlerinin altına "vatan size minnetar" yazıldığı görüldü.
Salonda “Uzun ince bir yoldayım” adlı video yayınlandı. Erdoğan’ın görüntülerinin yer aldığı video salonda büyük coşku yarattı.

ERDOĞAN VE YILDIRIM BİRLİKTE GELECEKLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Ankara Arena’ya birlikte gelecekler. Önce dışarıda bekleyen kalabalığa hitap edecekler, ardından salona giriş yapacaklar. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı 7 bölgeyi temsilen 7’şer kız ve erkek çocuk yöresel kıyafetleriyle karşılayacak, daha sonra iki isim salonda davetlileri birlikte selamlayacak.
Ankara Arena'daki kongre için son hazırlıklar da tamamlandı. Kongrede bin 470 delege oy kullanacak. Partililer 81 ilden bin 565 otobüsle gelecek.

KONGRE GÜNDEMİ
Kongre, yoklama, divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla saat 10.00'da başladı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşma yapmasının planlandığı kongrede, genel başkan ve diğer merkez organ adayları Divan Başkanlığına başvuracak.
Tüzük Değişikliği Komisyonunca sunulan değişiklik teklifinin görüşülerek oylamaya sunulacağı kongrede, genel başkan adayı partililere hitap edecek.
Genel başkan seçimiyle devam edecek kongrede, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK), Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.
Kongre, genel başkanın teşekkür konuşmasıyla sona erecek.


Ankara Arena'da kongre için bütün hazırlıklar tamamlandı.

ABDULLAH GÜL GELMİYOR
Parti kurucuları, eski milletvekilleri, başbakan ve bakanlarla birlikte 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davet edildi. Ancak Gül'ün kongreye katılmayacağı, mesaj göndereceği öğrenildi.
Kongre tanıtımında "yeni atılım dönemi, demokrasi, değişim, reform" ifadeleri kullanıldı. Konuşmalarda da bu mesajların öne çıkması bekleniyor.
Partinin en yetkili karar organı Merkez Karar Yönetim Kurulu, yenilenecek. Parti tüzüğü de değiştirilecek. (İnternethaber.com)

Bakmadan Geçme