AGÜ, olay profesörü kabul etmedi

Türkiye'nin birçok üniversitesinden akademisyenler devleti katliam yapmakla suçlayan skandal bir bildiriye imza attılar. PKK ve HDP düşüncesini içeren ifadelerin yer aldığı bildiriyi yerleşkesi Kayseri sınırlarında yer alan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Tanju da imzaladı. Kentte tepki çeken olayda AGÜ yönetimi Prof. Dr. Tanju'nun üniversitelerinde geçici görevle çalıştığını bildirdi.

                  Hükümet Güneydoğuda teröre karşı bölgedeki huzurun sağlanması için mücadele ederken, PKK ve onun uzantısı HDP’nin gerginlik çıkarma çabalarına akademisyenler de katıldı. Türkiye’deki özel ve devlet üniversitelerinde görevli 1100 akademisyenin imzasını yer aldığı bildiri ülke gündemine bomba gibi düştü. Hükümet yetkililerinin suçlandığı bildiride "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" gibi ifadeler yer aldı. Prof Dr. Bülent Tanju’nun Abdullah Gül Üniversitesi’nde görevli akademisyen olarak listede yer alması Kayseri’de tepkilere neden oldu.

AGÜ olay profesörü kabul etmedi

1100 akademisyenin imzaladığı bildiri kamuoyunda “İhanet Bildirisi” olarak nitelendirilirken, AGÜ listede ismiyle anılan Prof. Dr. Bülent Tanju’yu kabullenmedi. Üniversite yönetimi Tanju’nun geçici görevle Abdullah Gül Üniversitesi’nde çalıştığını, özlük haklarının ise Mardin Üniversitesi’nde bulunduğunu bildirdi.  

Bakmadan Geçme