AGİT üyeleri terör sevici

16 Nisan'da gerçekleşen halkoylamasına gölge düşürmek isteyen ve ülkemizde iç savaş çığırtkanlığı yapan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üyeleri terör örgütü PKK'ya yakınlıkları ve Türkiye karşıtı eylemleri ile dikkat çekiyor.

Sözde tarafsız gözlemcilerini Türkiye'ye gönderen teşkilat, milli iradeye ve halkın tercihine gölge düşürme gayreti içerisine girdi. Kayseri Gündem okuyucuları için AGİT gözlemcilerinin terör örgütleri ile olan ilişkilerini derledik.
Türkiye’nin halkoylamasında tercihini ‘Evet’ten yana kullanmasını hazmedemeyen bazı AB ülkeleri, ülkemizde bazı iç karışıklıkları körüklemek için elinden geleni yapıyor. Kendi ülkelerinde yaptıkları yayınlarla sonuçların ‘şaibeli’ olduğu yönünde propagandalar yaparken, ülkemizde ise medya kuruluşlarıyla özellikle Taksim’de kiraladıkları canlı yayın araçları ile kargaşayı körükleme çabası içerisinde yer alıyorlar. Türkiye’nin ortaya koyduğu iradeyi hazmedemeyen bu ülkelerin son skandalı ise Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT),  aracılığı ile oldu. Sözde tarafsız gözlemcilerini Türkiye'ye gönderen teşkilat, milli iradeye ve halkın tercihine gölge düşürme gayreti içerisine girdi. Kayseri Gündem okuyucuları için AGİT gözlemcilerinin terör örgütleri ile olan ilişkilerini derledik.
Heike Haensel  Sol Parti M.V -Almanya
PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin elebaşı Salih Müslim’in Buntestag ziyaretinde görüştüğü ve yemek yediği sol milletvekillerinden biridir. PKK’nın terör örgütü listesinden çıkarılmasını talep eden yürüyüşe katılmıştır. PKK ile mücadelede sürekli “silahlar sussun” çağrısı yapmaktadır.
Lorena Lz de Lacalle- İspanya
Sosyal medya hesabından Rojava’nın fotoğraflarını paylaşmıştır. Türkiye-Suriye sınırına giderek çekilen duvarın fotoğrafını çekmiş ve burayı İsrail-Filistin sınırına benzetmiştir. Seçim öncesi zafer işareti yaparak HDP seçmeniyle fotoğraflar çektirmiştir. Gözlemcilerin seçim merkezlerine alınmadığı ve engellendikleri şeklinde duyurular yapmıştır.
Andrej Hunko (Diyarbakır) Sol Parti M.V- Avrupa Konseyi Gözlemcisi
Son derece radikal, PKK sempatizanıdır. PKK’nın Avrupa’daki birçok faaliyetinde bulunmuştur. Sert bir Türkiye karşıtıdır. Türkiye’nin DAEŞ’e destek verdiği söylemlerine başvurmuş.  Salih Müslim’le toplantılara katılmıştır.
Alev Korun- Yeşiller Partisi Mv- Avusturya- Avrupa Konseyi Gözlemcisi
Avusturya milletvekili, Avrupa Konseyi gözlemcisi, Yeşiller Partisi üyesidir. Türkiye seçimlerine dair muhalif bir tutum sergilemektedir. Şaibe iddialarını dile getirmekte ve sol haber sitelerinden haberler paylaşmaktadır. 2.5 milyon oyun manipüle edildiğini iddia etmiştir.
Zerife Yatkın- Avusturya Yeşiller Partisi- Avrupa Konseyi Gözlemcisi
PKK sempatizanıdır. HDP mitinglerine katılmaktadır. Memleketi Hatay’ın Samandağ’ı ilçesidir. “Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın” kampanyalarına katılmıştır. İnsan hakları savunucusu sıfatıyla birçok platformda aktif olmaktadır. Gözlemcilerle fotoğrafları bulunmaktadır.
Stefan Schennach- Avusturya Sosyalist Partisi Mv.- Avrupa Konseyi Gözlemcisi
Açlık grevine başlayan kişileri ziyaret etmiştir.
Ana Miranda- Belçika
OHAL’de referanduma gitmenin demokratik olmadığını söylemektedir. 18 Nisan 2017 tarihinde Twitter hesabı üzerinden “Bye bye Kurdistan. We dream with your Freedom! All our international solidarity” paylaşımını yaptı. Ayrıca, @hdpdiplomacy etiketini paylaştı. Paylaşımın altına PKK destekçisi bir kadının ve Selahattin Demirtaş’ın resmini koydu. 17 Nisan 2017 tarihinde Twitter hesabı üzerinden “Certo. Erdogan non quere Paz” (Doğru. Erdoğan barış istemiyor) paylaşımını yaptı.
Michael Georg Link- OSCE ODIHR Direktörü- Almanya
Terör propagandasından yargılanan firari Can Dündar ile 22 Eylül 2016 tarihinde poz verdi. İlgili resim OSCE ODIHR resmi twitter hesabından yayımlandı.
Haber: Bünyamin Gültekin
 

Bakmadan Geçme