Adeta şehit olsun diye yaratılmış

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş: 'Şehit Furkan Doğan, Kayserimizin güzide bir evladıdır. Allah, O'nu adeta şehit olsun diye yaratmış. Bunu daha sonraki icraatlarından anlıyoruz'

Mavi Marmara Gemisi'ne yapılan saldırının ve Mavi Marmara şehitlerinin yıl dönümü kapsamında Türkiye genelinde birçok etkinlik düzenlendi. Kayseri’de de İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi "Şehit Furkan Doğan" fotoğraf sergisi açtı. Memleketi Reşadiye’de de anılan Furkan Doğan ve Mavi Marmara Şehitleri için İstanbul’da ‘Özgür Kudüs Yürüyüşü’ yapıldı.

"Yeni Furkanların yetişmesini arzu ediyoruz"

İlim Yayma Cemiyeti Şehit Furkan Doğan Erkek Öğrenci Yurdu ve Gençlik Merkezi’nde  "Şehit Furkan Doğan" fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Başkanı Oğuz Memiş, Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Soyak, Mavi Marmara Gemisi gazisi Ali Tokluman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş, Mavi Marmara'ya yapılan saldırının unutturulmaması için bu sergiyi hazırladıklarını söyledi. Memiş, "Şehit Furkan Doğan, Kayserimizin güzide bir evladıdır. Allah, O'nu adeta şehit olsun diye yaratmış. Bunu daha sonraki icraatlarından anlıyoruz" diye konuştu.

Bir etkinlik de Reşadiye’de yapıldı

Yine İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi tarafından Furkan Doğan’ı anma etkinlikleri çerçevesinde Furkan Doğan'ın memleketi olan Talas İlçesi Reşadiye Mahallesi'nde bulunan Şehit Furkan Doğan Kültür Evi'nde anma etkinliği düzenlendi.

İstanbul’da da geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlendi

Şehit Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan ise İHH İnsani Yardım Vakfı’nın İstanbul’da düzenlediği ‘Özgür Kudüs Yürüyüşü’ne katıldı. Saat 17.00’da Fatih Camii’nde buluşan grup Mavi Marmara’nın yıl dönümünde şehitlerimizin mirasına sahip çıkmak ve Kudüs Özgür oluncaya kadar yürümek için bir araya geldi.

HABER/FOTOĞRAF: Veli Gögebakan/M. Safa Asaroğlu

Bakmadan Geçme