'ACIYI BAL EYLEMELİYİZ'

Olgunlaşmak için elle tutulur bir acımız olması gerektiğini söyleyen Klinik Psikolog Mehtap Karakaya 'acıyı bal eylemek elimizde' dedi.

 Mehmet Akif Aydemir yönetiminde kurulan “Dostlar Sohbette” grubu ilk programını gerçekleştirdi. Bu grubu vatan, memleket sevdalısı insanların buluşması olarak nitelendiren Aydemir “ayda bir yapacağımız siyaset üstü sohbetlerde ülkemizin ve insanlarımızın sorunlarını konuşacağız” dedi. 

Samimi bir havada geçen programın ilk konuğu aynı zamanda bir edebiyatçı olan klinik psikolog Mehtap Karakaya oldu. Aydemir’in sahibi olduğu Mis Tem firmasında gerçekleştirilen sohbette sıcak sunumuyla dinleyicilere adeta bir terapi yapan Karakaya “Ruh-beden çatışması ve tarafımız” konusunu işledi.

“Bir derdim var bin dermana değişmem”

Olgunlaşmak için elle tutulur bir acımız olması gerektiğini söyleyen Mehtap Karakaya “acıyı bal eylemek elimizde” dedi. Aşık Hatayi’nin “Bir derdim var bin dermana değişmem” mısralarını hatırlatan Karakaya “krizi fırsata çevirebilmeli, acıyı olumlu hale getirebilmeliyiz” diye konuştu.

Karakaya, insanların ruhlarına önem vermeyerek adeta çöpe attıklarını ve bedenlerinin esiri olduklarını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Günümüz insanı ruh-beden çatışmasında bedenden yana olduğu için sorunlarını çözemiyor, ruh hastalıklarında patlama yaşanıyor. Oysa ruhumuza daha iyi bakmalıyız. Çünkü ruhumuz tek kullanımlıktır. Bedenden bedene gezmez. Reenkarnasyon diye bir şeye inanmıyorum”

“Elalem ne der?” duvarını aşın!

Sorunların üstesinden gelebilmek için duyguları bastırmamak, problemin farkında olmak, gereksiz detaylarda boğulmamak ve ‘elalem ne der?’ duvarını aşmak gerektiğini belirten Karakaya “krizi sıcağı sıcağına çözmek ve hemen üstüne üstüne gitmek şart!” dedi.

Lider ülkenin insanları kobay olamaz!

Türkiye’de ilaç konusunda kirli oyunların döndüğünü hatırlatarak “Ortodoks Tıp’ta yaygın olan ilaç dayatması psikiyatri sahasında da sıkça görülüyor. En ufak bir sıkıntıda insanlara antidepresanlar dayatılıyor. Oysa insan çok güçlüdür” diyen Mehtap Karakaya, ‘lider bir ülkenin insanlarını hiçbir gücün kobay olarak kullanamayacağının’ altını çizdi.

            Yeni konuk Karslı

Karakaya’ya sohbetinden, izleyicilere de katılımlarından dolayı teşekkür eden “Dostlar Sohbette” grubu yöneticisi Mehmet Akif Aydemir, Aralık ayındaki ikinci konuklarının ise avukat Mustafa Nihat Karslı olacağını açıkladı.

Bakmadan Geçme