Abdullah Gül ve Bekir Yıldız'ın gözaltı anları

Yıllar sonra ortaya çıktı. Abdullah Gül ve Bekir Yıldız'ı polisin elinden zor almışlar! 

Milli Türk Talebe Birliği'nde çeşitli kademelerde görev yapan AK Parti yöneticileriyle ilgili anılar kitap oldu. Fehmi Çalmuk'un kaleme aldığı kitapta 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve KEPSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yıldız’la ilgili kısım bir hayli ilginç... MTTB’nin Kayserilileri, bir basketbol maçı esnasında polis tarafından gözaltına alınmış ve arkadaşları tarafından kurtarılmışlar.

Fehmi Çalmuk'un "Anılar, Olaylar, Belgelerle MTTB'nin Yüzyılı" alt başlığını taşıyan yeni kitabı "Büyük Doğu'nun Atlıları" çıktı. Kitapta ilginç anılar yer alıyor.

O anılardan biri de dönemin MTTB Başkanı Ömer Öztürk'le MTTB İcra Konseyi Üyesi Abdullah Gül ve MTTB Spor Kulübü Müdürü Bekir Yıldız’a ait.
İşte Fehmi Çalmuk'un kitabındaki "Abdullah Gül'ü polisin elinden zor aldılar" başlıklı o bölüm:

 "MTTB'nin spor faaliyetleri gençler tarafından oldukça destek görür. İddialı maçlarda MTTB yöneticileri bile gelip takımlarını destekler, slogan atarlar. Bunlardan birisi de Abdullah Gül'dür. Rakip takım MTTB'lilerin sloganlarından rahatsız olunca polise şikayette bulunurlar. Bunun üzerine polisin yaka paça Emniyet'e götürdüğü gençler arasında Abdullah Gül ve Bekir Yıldız da vardır. Ömer Öztürk hatırasını şu şekilde dile getirecektir:

SEN GELİRSEN MAÇI ALIRIZ DEDİLER
“Basketbolda üçüncü amatör kümedeydik, kazanırsak ikinci amatör kümeye yükseleceğiz. Maç, Teknik Üniversite'de. Bizim spor kulübü idarecileri çok ısrar ettiler. ‘Başkan illa sen de geleceksin, sen gelirsen maçı alırız, gelmezsen almamız zorlaşır!’ diye.

ABDULLAH GÜL'ÜN ELİNDEN TUTMUŞ GÖTÜRÜYORLARDI
Biz de gittik. O sırada Bekir Yıldız, spor kulübünün müdürüydü. Abdullah Gül de MTTB İcra Konseyi Muhasibi'ydi. Ben gidemezsem diye onu da göndermiştim. Riyaseti temsilen orada bulunuyordu. Maç sırasında bağırıp çağırırken kavga çıkmış. Polis de almış, götürüyor arkadaşları. Bir komiser yardımcısı, iki de polis Abdullah Gül ile Bekir Yıldız'ın elinden tutmuş götürüyorlar. Bana haber verdiler. Gittik, komiser yardımcısıyla selamlaştım. Adam öyle sert konuşuyor ki...

BÖYLECE POLİSİN ELİNDEN ALMIŞ OLDUK
‘Ben Talebe Birliği genel başkanıyım’ dedim. ‘Evet, ne olacak?’ dedi. ‘Ne olacağı yok; bakın İstanbul güzel yerdir. Haberiniz olsun komiserim’ dedim. ‘Kardeşim, şu adamlarına sahip çıksana. Bir daha kavga mavga çıkarmasınlar. Al git arkadaşlarını…’ dedi.
Tabii polisler anlamadı, ama komiser yardımcısı ne demek istediğimi anladı. O arkadaşları böylece polisin elinden almış olduk.”

(Kayseri Gündem)

Bakmadan Geçme