Abdulkadir Selvi: Adaletin damatlarla imtihanı

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi FETÖ davalarındaki damat tahliyelerini köşesine taşıdı. FETÖ'nün yeni operasyonuna dikkat çekti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü “Adaletin damatlarla imtihanı” başlıklı yazısında FETÖ’nün tahliyeler ve yargılamalar yoluyla oluşturmaya çalıştığı yeni algıyı kaleme aldı.

Selvi, FETÖ’yle mücadeleyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel sorunu olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin beka sorunu olarak görüyor ve ekliyor; “FETÖ’cülerin yeni bir darbe ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ortadan kaldıracak bir suikast girişimi için fırsat kolladıklarından şüphe yoktur. Bu yüzden FETÖ’yle mücadeleye odaklanıp suni FETÖ’cüler oluşturma gibi yanlışlara sapmamak gerekiyor.”

FETÖ’yle mücadelede birilerinin korunduğu, birilerinin de haksız yere tutuklandığı algısını oluşturmak ve böylece mücadeleyi sulandırmak isteyen FETÖ’ye müsaade edilmemesi gerektiğini söyleyen Selvi, konuyu “damatlar” tartışmasına getiriyor.
Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in serbest bırakılmasının toplumda kırılmaya neden olduğunu ifade eden Selvi, “Ceza hukuku, aile hukuku, ticaret hukuku, devletler hukuku gibi yeni bir dal doğdu; ‘Damatlar Hukuku’.” dedi.

Bazı isimleri FETÖ’cü çıkarmak yerine “keşke bu enerjimizi gerçek FETÖ’cülerle mücadelede kullansaydık.” diyen Selvi, “Gün sahte FETÖ’cüler icat edip bu mücadeleyi sulandırma günü değil, gerçek FETÖ’yle mücadele etme günü.” dedi.
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme