ABD, MUSUL'DA ÖĞRENCİLERİ KATLETTİ

Mazlumder Kayseri Şubesi ABD'nin Musul kentindeki öğrenci katliamını insanlık adına şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Mazlumder Kayseri Şube Sekreteri Mustafa Kurban yaptığı açıklamada 2000’li yıllardan bu yana Irak’ta işgalci olan ABD’nin bu ülkede sayısız katliamlara imza attığını hatırlattı.
 
Kurban, “2 hafta kadar önce ABD Musul’da DAEŞ’le mücadele ediyorum kandırmacası ile öğrencilerin ders gördüğü anda uçaklarıyla bir okulu bombalattı, vahşi bombalama sonucu 100’ün üzerinde öğrenci hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı, anaların yüreğine ateş düştü.
Mazlumder Kayseri Şubesi olarak! Irak işgalini devam ettiren ABD’nin Musul kentindeki öğrenci katliamını insanlık adına şiddetle kınıyor, katliamın sorumlusu komutan ve askerlerin biran önce tespit edilip adalet önüne çıkarılarak hesabının sorulmasını bekliyoruz.” dedi.
 
Doğu Türkistanlılar sınır dışı edilip katledilmesin!
 
İstanbul polisinin DAEŞ’li olduğu iddiası ile oturma izinleri olan 21 Doğu Türkistan kökenli vatandaşı sınır dışı etmek için yaptığı çalışmalara da değinen Kurban,
“11 çocuk, 7 kadın ve 1yaşlının da aralarında bulunduğu bu insanların DAEŞ’li şüphesi ile sınır dışı edilip Çin yönetiminin zulmü altında bulunan Doğu Türkistan’a gönderileceği basın yayın organlarında haber olmuş durumdadır.
Herhangi bir eyleme katılma ihtimali olmayan, Türkiye’de oturma izinleri olan sadece şüpheli olan bu insanların Doğu Türkistan’a gönderilmeleri halinde Çin yönetimi tarafından katliamdan geçirileceklerine kesin gözüyle bakıldığı kamuoyuna yansımış bulunmaktadır. Bu sınır dışı etme olayına akıbetinde görülen tehlike sebebiyle birçok STK’da tepki göstererek karşı çıkmış bulunmaktadır. 
 
Mazlumder Kayseri Şubesi olarak! Türkiye’den sınır dışı edildiklerinde Çin hükümeti tarafından katledilmelerine kesin gözüyle bakılan kadın, çocuk ve yaşlı insanlardan oluşan, üstelik Türkiye’de oturma izinleri de olan bu insanları sınır dışı etme işlemlerinin derhal durdurulup Türkiye’de kalmalarının sağlanması için İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 
 
Kurum Haberi
 

Bakmadan Geçme