17 yaşında roman yazdı 'ISSIZ KORİDOR'

Türkçe öğretmeni sayesinde ilkokulda başlayan kitap okuma alışkanlığı İmam-Hatip Liseli genci roman yazma seviyesine getirdi. Çocukluğundan itibaren kitap okuma alışkanlığının kendisine aşılandığını söyleyen 17 yaşındaki Talha Demiryülek, kanser hastalığı konusundaki bir hayat hikayesini romanlaştırdığını belirtti.

“Gerçek yaşam öyküsünü yazdım”
Ömer-Serpil Özberber Anadolu İHL 11. sınıf öğrencisi olan Demiryülek, ilk romanı “Issız Koridor” hakkında yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Kanser hastalığı dünya çapında olay bir hastalık. Bu olaylardan etkilendiğim için kendi çapımda birtakım araştırmalar yaptım. Edindiğim bilgiler doğrultusunda romanımın projesini kurguladım. Çevremde kanser rahatsızlıkları olan komşularım vardı. Bu öyküleri romanımda yazdım. Romanımda 13 yaşında bir lise öğrencisinin yaşam öyküsünü anlattım. Umutla umutsuzluğun olduğu gerçek yaşam öyküsünü anlattım.”
Okuyucu hüzünle biten kitabı seviyor!
Kayseri Geçit Yayınları arasında çıkan kitabını neden mutlu sonla neden bitirmediği yönünde sorular aldığını belirten yazar Talha Demiyülek, şu ifadelerine yer verdi: “ Türkiye’de genel olarak kitap okuyucu kitlesi az. Bu az olan kitlede insanlar dramatik ve sonu hüzünlü biten kitaplardan etkileniyorlar, daha çok seviyorlar. Kendi okuduğum romanlardan, kitaplardan bu sonucu alıyordum. Romanın sonu ne kadar etkili hüzün olursa o kadar kaliteli kitap olduğunu kendimce düşündüm.  Ben de kitabımı böyle düzenledim. Tepkiler güzeldi. Olumlu çok tepki aldım. İlk denemem olduğu halde gayet başarılı bulundu.”
“İçini koridora döküyor”
“Issız Koridor” adlı romanın adının nasıl oluştuğunu da açıklayan yazar Demiryülek, “Romanda adı geçen Ali karakterinin tedavi gördüğü hastane eski bir hastane, Ali’nin odasının kapısı da ıssız, büyük, karanlık bir koridora açılıyor. Arkadaşlarına anlatamadığı sıkıntısını içini bu ıssız koridora döküyor. Kendi kendine koridorda koridorla konuşuyor. Koridora yakınıyor. Kitabın sonunda koridora da hayıflanıyor. Koridora telkinlerini yansıtıyor. Büyük sözünü de koridora söylüyor. Büyük sözünün yenilgisini de ıssız koridorda alıyor. Bu yüzden romanımın adını böyle koydum“ dedi.       
Haber Foto: Ufuk Çamdal/Remzi Yıldırım
 
 

Bakmadan Geçme