16 Nisan'da neden 'Evet' denilmeli?

Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak olan referanduma 'Evet' diyeceğini açıklayan CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Faik Tunay, referandumdan 'Evet' çıkması halinde geçilecek olan Cumhurbaşkanlığı sistemini ve neden 'Evet' denilmesi gerektiğini tek tek anlattı.

Türkiye, 3 gün sonra yani 16 Nisan'da en önemli halkoylaması için sandığa gidecek.
Tarihi oylamaya sadece 3 gün kala, meydanlarda 'Hayır' çağrısı yapan CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksine, il il dolaşarak 'Evet' turu yapan eski CHP Milletvekili Faik Tunay, Cumhurbaşkanlığı sistemini öyle bir anlattı ki, dinleyenler hayran kaldı.

"Kılıçdaroğlu'da bilmiyor"
Geçen Şubat ayında "16 Nisan Sabahı KOALİSYONSUZ, İstikrarlı, Daha Güçlü Bir Türkiye İçin Sistem Değişikliğine #BendeEvetDiyorum" mesajıyla, oyunun 'Evet' olduğunu açıklayan Faik Tunay, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattığı videoda Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinin de neden 'Hayır' dediğini bilmediğini ifade ederek, şu sözleri kaydetti: "Koalisyonun ne demek olduğunu en iyi bilen insan benim. 99 yılında siyasete girdiğimde, benim partim koalisyon ortağıydı.

Peki niye 'Evet'?
Türkiye'de vesayet sisteminin bitmesi gerekiyor. 61 darbe, 71 muhtıra, 80 darbe, 28 Şubat darbe, en son 15 Temmuz darbe...Bu sistem değişikliğiyle beraber, vesayet sistemi çok büyük oranda gerileyecek.  Ülkemizin etrafı ateş çemberi... Benim güçlü yönetime ihtiyacım var, 15 yılda yapılan iyi şeylerin heba olmaması için 'Evet'. Kasetin geriye sarılmaması için 'Evet'.

"Sittin sene iktidara gelemez"
Kılıçdaroğlu kendisi de neden 'Hayır' dediğini bilmiyor ki. Ama asıl neden şu; 16 Nisan'da 'Evet' çıktıktan sonra, bugünkü usulle siyaset yapan muhalefetin, iyiye bile kötü diyen, olumluya bile olumsuz diyen, ben gelirsem daha iyisini yaparım demeyen bir siyaset, çalışmayan bir siyasetin sittin sene Türkiye'de iktidara gelme gibi bir şansı yok."

Bakmadan Geçme