1 Mayıs gergin bitti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Mimarsinan Parkı içerisinde toplanan yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla kutlandı. Kutlamalar öncesinde ve sonrasında karşıt görüşlü vatandaşlar ve gençler arasında zaman zaman kısa süreli arbedeler yaşandı.

 Eğitim-Sen, HDP İl Teşkilatı, DİSK, KESK üyeleri olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katıldığı kutlamalar için Emniyet Müdürlüğü tarafından Gevher Nesibe Mahallesi Tekin Sokak trafiğe kapatılarak bariyerlerle geniş güvenlik önlemleri alındı.

1 Mayıs yürüyüşü sloganlar eşliğinde başlarken, yürüyüşe CHP il örgütü, HDP'liler ve sendika temsilcileri ile bazı Suriyeli işçiler de katıldı. Yürüyüşün başlamasından önce ilk tartışma polis ekiplerinin yaptığı arama sonrasında alana giren göstericiler ile bariyerler arkasında bulunan vatandaşlar arasında  yaşandı. İkinci tartışma ise arama noktası yakınında yaşandı. Bu tartışmada arama noktasından geçenler ve vatandaşlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Her iki tartışma da polis ekiplerinin zamanında müdahalesi ile büyümeden önlendi. Grupların Tekin Sokak'ta başlayan yürüyüşü Mimar Sinan Parkı'nda sonlandı.

Mimar Sinan Parkı'ndaki tören ölen işçiler için Enternasyonal Marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ile başladı. DİSK Bölge Başkanı Cumali Sağlam yaptığı açılış konuşmasında işçi sınıfının 1 Mayıs'ı ağır koşullarda kutladığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından kutlamalar yerel sanatçıların sahne alması ve halayların çekilmesiyle sona erdi.

 

Cumhuriyet Meydanı karıştı

 

Mimarsinan Parkı içerisinde gerçekleştirilen kutlamaların ardından gruplar dağılırken, Cumhuriyet Meydanı Sahabiye Medresesi önünde ülkücü bir grup ile karşıt görüşlü grup mensupları arasında arbede yaşandı. Güvenlik güçleri olaya hemen müdahale ederken, çıkan arbedede bazı kişiler hafif şekilde yaralandı. Güvenlik güçlüklerinin anında müdahalesiyle olaylar daha fazla büyümeden yatıştırılırken, polis ülkücü gençlere Ülkü Ocakları’na kadar eşlik etti.

 

Kayseri Gündem

 

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme