1 günlüğüne asker oldular

Kayseri'de 1 günlüğüne askerlik yapan dezavantajlı gençler sembolik de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.

Kentimizde sağlık durumu askerlik yapmaya elverişli olmayanlar için 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda temsili askerlik uygulaması gerçekleştirildi.
Gençlerin saç tıraşı yapılarak başlayan program giyim kuşamlarının yapılmasının ardından, yemin töreni, temsili askerlik emrinin korunması, saygı duruşu ve istiklal marşı, yükümlülerin yerini alması, yükümlülere yemin ettirilmesi ile devam edildi.
Hava Pilot Tuğgeneral 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanı Selçuk Aygün,  “Her Türk genci gibi siz kardeşlerimizin de askerlik gibi kutsal vatan borcunu bir gün dahi yapmanın hazını tatmak, için aileleriyle birlikte göstermiş oldukları gayret takdire şayandır. Gözlerinin parıltısından bu samimi duyguları yakından fark ettik. Hepsini canı gönülden kutluyorum” dedi.
Hatıra fotoğrafının çekilmesinden sonra er yemekhanesine er ve erbaş aileleri ile katılarak öğle yemeği yediler. Uçaksavar tabur komutanlığı eğitim alanında bir takım faaliyetlerin ardından, uçuş hattı ve hangar gezisi düzenlendi.
Askeri üniformayı giyerek hayatı boyunca unutamayacağı anlar yaşayan Faruk Ural, heyecanını kelimelere dökerken bir hayli güçlük çekti. “Bu anı bize yaşatanlardan Allah razı olsun.” diyen Ural,  “En büyük hayalimden birisi buydu. Üniformayı üzerime giydiğimde gurur duydum. Rabbim vatanımıza milletimize zeval vermesin” diyerek yaşadığı sevinci özetledi. 
Düzenlenen program terhis yeminin okunarak,  terhis belgelerinin yükümlülere verilmesiyle son buldu.

Haber: Fatma URAL
 

Bakmadan Geçme