'SAĞLIKLI YAŞAM'DA SON YÜRÜYÜŞ'

Talas Belediyesi'nin obeziteye dikkat çekmek için yaklaşık 4 ay önce başlattığı 'Sağlıklı Yaşam Projesi' hafta sonu yapılan son yürüyüşle tamamlandı.

 Reşadiye Mahallesi Sosyal Tesisleri önünden başlayıp Akçakaya Mahallesi'ndeki model uçak tesislerinde sona eren 4 kilometrelik yürüyüşe Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun yanı sıra her yaştan kadın erkek çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşte ayrıca bisikletseverler de pedal çevirdi. Güzergah boyunca tarihi sokaklardan geçen vatandaşlar, daha sonra restorasyonunda son aşamasına gelinen Somuncu Baba Cami ve evindeki çalışmaları inceledi. Palancıoğlu burada yapılan çalışmalarla ilgili vatandaşlara bilgiler de verdi.

 Kardeşliğimizi Pekiştirdik
Model uçak tesislerinde sona eren yürüyüşün ardından vatandaşlar uzun soluklu projeyi tamamlayarak sağlıklı kilo vermenin mutluluğunu yaşadı.
Burada konuşan Palancıoğlu, yaklaşık 4 ay süren projenin geniş bir kitleye ulaştığını belirterek, "Vatandaşlarımızla sağlıklı yaşamı hayatımızda uygulamaya çalıştık. Hem sağlıklı bir şekilde kilo verip hem de birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirdik." dedi.
Vatandaşların projeye yoğun ilgisinden memnun olduklarını söyleyen Palancıoğlu, "İstikrarlı bir şekilde bütün faaliyetlerimize katılan vatandaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. Projemize destek veren bütün kurumlara da teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki hafta ödül töreniyle projemiz tamamlanacak. Fakat yoğun bir talep olduğu için gelecek yıl Nisan ayı gibi havaların ısınmaya başlamasıyla yine kapsamlı bir proje hazırlayacağız. Sağlıklı kilo vermeyi her yıl tekrarlayacağız. Sağlıklı yaşam sadece belirli bir dönemde değil hayatımız boyunca uygulamamız gereken bir konu. Hem yediğimize içtiğimize dikkat etmeyi, hem de sportif faaliyetleri sağlıklı yaşam için yapmalıyız"  şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme