'Özlenen Gençlik' geliyor!

60 il ve 100 farklı üniversiteden 450 gencin katıldığı 'Anadolu Öğrenci Birliği Eğitim ve İstişare Çalıştayı' Kayseri'de başladı. 4 gün sürecek programın Gültepe Kültür Merkezi'nde başlayan açılış oturumunda yapılan konuşmalarda özlenen gençliğin önemi ve özellikleri vurgulandı.

Programa AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan, Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Anadolu Platformu Genel Başkanı Turgay Aldemir, Anadolu Öğrenci Birliği Başkanı Abdulvahit Yücel, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve çok sayıda genç katıldı.

İslam’ın güzelliklerini kuşanacak bir gençlik

            Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Anadolu Öğrenci Birliği’ni tanıtan sinevizyon gösterimi yapıldı. Birlik adına Ayşe Dursun’un “hoşgeldiniz” demesinden sonra açılış konuşması için Abdulvahit Yücel’e söz verildi. Daha önce Gaziantep ve Ankara Gölbaşı’nda gerçekleştirdikleri gençlik buluşmalarının üçüncüsünü “Gelecek bizim” konseptiyle Kayseri’de gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten Yücel, İslam’ın güzelliklerini kuşanacak bir gençlik yetiştirmek için çabaladıklarını söyledi.

 Öncü kuşak yetiştirilmeli

            Kayseri Müftüsü Güven de konuşmasında üniversitede akademisyen olarak görev yaparken Öğrenci Faaliyetleri Komisyon Başkanlığı’nı da yürüttüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

            “Bir toplumu müspet yönde değiştirmek için önce öncü kuşak yetiştirilmeli, kal dilinden çok hal diliyle insanlara davette bulunulmalıdır. Siz gençler de dinimizi en sahih kaynaklardan öğrenmeli ve alanınızın en iyisi olmaya çalışmalısınız.”                                       

Gençlerden ümit kesilmez!

            İlim Hikmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurt’un kısa konuşmasından sonra kürsüye AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan davet edildi. Karamsar bir tablo çizenlere inat gençlerimizden hiçbir zaman ümit kesmediğini belirten Doğan “geleceğe umutla bakıyorum. İnanıyorum ki özlenen, beklenen gençlik sizlersiniz” dedi.

            Milletvekili arkadaşlarını temsilen konuştuğunu söyleyen Ahmet Doğan “üniversitede yıllarca hocalık yaparken de, İlim Yayma’da yönetim kurulu üyeliği yaparken de hep gençlerle beraberdim. Ben sizlerden çok ümitliyim. Bu yüzden ülkemizin ve gönül coğrafyamızın geleceği için olumlu düşünüyorum.”

Üstad Necip Fazıl’ın yazılarında “Anadolu Gençliği” tanımlamasının sıkça yer aldığını hatırlatan Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

O’nun küllerinden yeniden diriltmeye çalıştığı gençlik, sahte değil, hakiki bir gençliktir. Bu davanın çilesini de çekmeye talip bir gençlik... ‘Lâfımın dostusunuz, çilemin yabancısı, / Yok mudur sizin köyde, çeken fikir sancısı?’ demesi bundandır. ‘Ey genç adam, bu düstur sana emanet olsun: / Ötelerden habersiz nizama lânet olsun!’ mısralarının muhatabı bir gençliktir özlenen.

Necip Fazıl’a göre yeni bir ‘İslâm inkılabı’na ihtiyaç vardır ve bu inkılabın ‘ruhunu dökeceği kalıp gençliktir.’  Yeni Nesil başlıklı yazısının ilk paragrafı şöyledir:

“Yepyeni bir nesil yoğurmak borcundayız! Potininin burnundaki çividen saçının en üst teline kadar, yepyeni, dipdiri, yakın maziye doğru hiçbir örnek tanımayan, eşiz bir zarafet, dikkat, heybet, hâkimiyet, pırıldatıcı bir nesil… Dışından güneş gibi aydınlık bu neslin bütün nuru içinden gelecektir. O nurun ismi de olanca asliyet ve saffetiyle İslâm’dır.”

Kadim şehir Kayseri

Çalıştay’ın açılış bölümünün son konuşmasını Anadolu Platformu Genel Başkanı Turgay Aldemir yaptı. Seyyid Burhaneddin, Davud el Kayseri gibi önemli şahsiyetler yetiştiren Kayseri’nin Selçuklu’nun kadim bir şehri olduğunu belirten Aldemir “Kayseri bir çok yeniden inşanın merkezi olmuştur. Umarım, bugünkü gençlik buluşmamız da yeni bir inşaya vesile olur” dedi.

Aldemir “bize yurtlarını, salonlarını ve kapılarını açan İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi’ne ve İlim Hikmet Vakfı’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme