''Allah sanal alemin de Rabbidir''

Cuma vaazında sanal alemde yaşanan istismarlara değinen Müftü Güven, 'Sanal alemde insanlar Allah yokmuş gibi hareket ediyorlar. Orada her türlü bilgilerini paylaşıyorlar. Allah sanal alemin de sahibidir' dedi.

 Kadına değer vermeliyiz

Hunat Camii’nde merkezi sistemden Cuma vaazında bulunan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, “Anne eş ve kardeş olarak kadın” konusunu anlattı. ‘Kadına anne, eş ve kızımız olarak değer vermeliyiz’ diyen Güven, “Biz bir şekilde karşı cinsimizden istifade etmeye çalışırken onun da bir başkasının kızı, annesi veya kız kardeşi olduğunu bilmek durumundayız” dedi.

 Ahlak hem kadın hem de erkek için geçerlidir

İnsanların karşı cinsinden istifade etmek için istismarda bulunduğunu kaydeden Güven, “İstismarların önüne geçmek için en önemli yol ahlaklı bir nesil yetiştirmek. Ahlak hem kadın hem de erkek için geçerlidir. Her ikisi de ahlaklı hareket etmelidir. Müslüman erkekler ve kadınlar birbirlerinin hayırda yardımlaşan dostlarıdırlar” ifadelerini kullandı.

 Sanal alemdeki paylaşımlara dikkat çekti

Vaazında sanal alemde yaşanan istismarlara da değinen Müftü Güven, “Sanal alemde insanlar Allah yokmuş gibi hareket ediyorlar. Orada her türlü bilgilerini paylaşıyorlar. Allah sanal alemin de sahibidir. Allah’u Teâla orada da sizi görüyor. Bu nedenle daha sonra yüzümüzü kızartacak bir takım paylaşımlarda bulunmayalım. Erkekler ve kadınlar namusunu korumalılar” şeklinde konuştu.

 Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme