ÜRKÜNDAŞ'IN ADAYLIĞI KOMİSYONDA BELLİ OLACAK

Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş, Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, İl Yönetim Kurulu üyesi Bülent Eser ve İl Tanıtma Başkanı Harun Aslan gazetemizi ziyaret etti. Başkan Ürkündaş ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde de bulunurken, Nisan ayında il kongresinin yapılacağını ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da kongreye katılacağını söyledi. Ayrıca Ürkündaş, İl Başkanlığı'na aday olup olmayacağı konusunda, 'İl başkanlığımızın oluşturduğu bir komisyon var. Komisyonumuz gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra bize 'sizinle devam edelim' derlerse devam edeceğiz, başka bir arkadaşımızı isterlerse de eğer biz de olası yeni başkanımızın emrinde hizmetlerimize devam edeceğiz. Geleneğimizde 'ben adayım' demek yoktur, bu yüzden komisyonumuz nasıl takdir görürse öyle olacaktır' ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş, Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, İl Yönetim Kurulu üyesi Bülent Eser ve İl Tanıtma Başkanı Harun Aslan gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette çeşitli konularda fikir alış verişi yapılırken, Başkan Ürkündaş parti çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Nuri Ürkündaş, Saadet Partisi Kayseri teşkilatının her hafta ilçelerin sorunlarının görüşüldüğü toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Kongre çalışmalarının sürdüğünü belirten Ürkündaş, gelecek hafta Sarız, Akkışla ve Özvatan ilçelerinde ilçe kongrelerinin yapılacağını ifade etti. Milli görüş geleneğini ve fikrini yaymak için çalıştıklarını vurgulayan Ürkündaş, Nisan ayında da il kongresinin yapılacağını söyledi. İl kongresine Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun da katılım sağlamasının planlandığını belirten Başkan Ürkündaş, kendisinin il başkanlığına aday olup olmayacağı konusunda şunları söyledi: “Bizim geleneğimizde ‘ben adayım’ demek yoktur. Dolayısıyla böyle bir şey söylemem doğru olmaz. İl başkanlığımızda bu konuyla ilgilenen bir komisyon mevcut. Bu komisyon gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra ‘sizinle devam edelim’ derlerse devam ederiz ya da başka bir arkadaşımızın başkanlığa getirilmesi noktasında bir karara varılırsa da, biz de olası yeni başkanımızın emrinde hizmet etmeye, çalışmaya devam ederiz.”

Başkan Nuri Ürkündaş, gündeme dair yaptığı değerlendirmelerde, siyaset ortamında kurulan ittifaklar konusuna değindi. Aslında Millet İttifakı’nın olmadığını belirten Ürkündaş, Cumhur İttifakı’nın oluşturulmasıyla ve AK Parti iktidarının yüzde on seçim barajını kaldırmamasının ardından oluşan ortamda, Millet İttifakı olarak kurulan ittifakın bir seçim işbirliğinden ibaret olduğunu söyledi.

“Birliktelik oluşturuldu aslında. Biz Cumhur İttifakı’na Saadet Partisi olarak amblemimizle gelelim dedik kabul etmediler. Dolayısıyla fikir ve zihniyet farklılıklarımız da varken, biz Cumhur İttifakı’na dahil olmadık” diyen Başkan Ürkündaş, “Cumhur İttifakı karşısındaki partiler Saadet Partisi’nin çağrısına cevap verdiler bu yüzden partimiz mihenk taşıdır. Biz değişmedik yıllardır mücadelemiz aynıdır savunduklarımız aynıdır. Birleştirici unsuruz. Bizi Cumhur İttifakı da almak istiyor ama zihniyet değişmiyor. Yüzde on devam ederse seçim ittifakları olursa toplayıcı güç olarak biz devam edeceğiz. Cumhur-Millet İttifakı gibi bölünme oluşan ortamda Saadet Partisi Cumhur İttifakı’nda yer alsaydı kutuplaşma artacaktı” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi’nin düzenlediği Kudüs mitingi hakkında konuşan Başkan Ürkündaş, mitinge farklı kesim ve fikirlerden, partilerden katılım gerçekleştiğini söyledi. Bütün partilere davet gönderildiğini ancak AK Parti ve MHP’den bir katılım sağlanmadığını söyleyen Ürkündaş, mitinge katılan partilerin/temsilcilerinin, emperyalist güçler tarafından tıpkı kendi partilerinin işaretlendiği gibi kırmızı bir çizgiyle işaretlendiğini ifade etti.
Başkanlık sistemine karşı olmadıklarını ancak denetlenemeyen başkanlığa karşı olduklarını söyleyen Ürkündaş, “Bu mekanizma tek adama yol açıyor ki sonuçlarını da yaşıyoruz. Mesela Kızılay konusunda ben kimseye hesap vermem diyor Cumhurbaşkanı” dedi.

Ülkemizin toplumsal ve kültürel değerlerinin, aile yapısının, Batı kültür ve değerleriyle yozlaştırıldığını ve dönüştürüldüğünü söyleyen Başkan Ürkündaş, “Aile yapımız bozuldu. Dizilerden tutun da birçok alanda gençlerimiz, toplumumuz Batı’nın bütün olumsuzlarına maruz kalarak değişiyorlar ve önceden ayıplanan, anormal gelen şeyler normalleşiyor. Mesela dindar nesil yetiştirmek isteniyor ancak dindar nesil imam hatip sayılarını artırmakla olmuyor. Gençlerimize baktığımda şuurunu yitirmiş bir gençlik yetiştiğini görüyorum, bu da bizi oldukça üzüyor” diye konuştu.

Dış politikadaki hataların günümüzde acı bir şekilde sonuçlarını yaşadığımızı belirten Ürkündaş, ülke olarak yalnızlaştığımızı ve yanlış politikalardan dolayı mevcut duruma gelindiğini söyledi. Şehit haberlerine üzüldüklerini ifade eden Ürkündaş, dış politikadaki yanlışlardan bir an önce geri dönülmesi gerektiğini söyledi.

Ziyaretin ardından Başkan Ürkündaş, gazetemiz genel yayın yönetmeni Erkinbeğ Uygurürk’e Necmettin Erbakan’ın Davam adlı kitabını hediye etti.
 

Bakmadan Geçme