TYB'de 'Spor ve Tasavvuf' anlatıldı

Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen Kalem sohbetlerinde bu hafta 'Spor ve Tasavvuf' konusu ele alındı.


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen ‘Kalem Sohbetleri’ her hafta farkı konuşmacılarla, farklı konuları ele alıyor. Sohbetin bu haftaki konuğu Prof. Dr. Ali Çavuşoğlu oldu. Çavuşoğlu katılımcılara “Spor ve Tasavvuf” konusunu anlattı.
Spor ve tasavvuf konusuna zihniyet çerçevesinde yaklaştığını belirten Çavuşoğlu zihniyet ve mantalitenin batı toplumlarında çok yaygın olduğunu ama biz de sadece Sadık Tural’ın eserlerinde görüldüğünü söyledi.
Klasik Türk eserlerine bakıldığında insanı oluşturan 4 temel unsurun olduğunu söyleyen Çavuşoğlu bu dört temel unsurun; genetik, beslenme, eğitim ve çevre olarak belirlendiğini ve bunları dini ve felsefi âlimlerin kitaplarında görüldüğünü kaydetti.
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in de spor yaptığını ve ümmetini spora yönlendirdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, İslam’da özellikle yüzme, binicilik ve ok atıcılığı sporlarının sünnet olduğunu söyledi.
Çavuşoğlu’nun dinleyicilerin sorularını cevaplamasının ardından program sona erdi.
Haber-Fotoğraf: Tuba Köksal
 

Bakmadan Geçme