TÜMSİAD Şube Başkanı Akgül: 'EKONOMİ RÜZGARI ARKAMIZDA'

İnş. Müh. Hüseyin Akgül, TÜMSİAD Kayseri Şubesi Başkanlığına seçilmesinin ardından gazetemize hedeflerini açıkladı. Başkan Akgül, 'Sadece TÜMSİAD olarak değil, millet olarak Türkiye olarak ekonomik manada çok güzel rüzgr esiyor, bu rüzgarı arkamıza alacağız' dedi.

1994 ekonomi krizinde dövizde 3 kat artış olduğunu hatırlatan TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Akgül, şöyle konuştu;
”O dönem Mark vardı, 7 lira olan mark 21 mark olmuştu. Tansu Çiller  döneminde böyle bir ekonomik kriz yaşanmıştı. Bugün Afrin’de savaşmamıza rağmen ekonomimiz güzel seyir ediyor. Çiller dönemi gibi anormallikler ekonomide yaşanmıyor. Bu durum KOBİ’leri,  iş dünyasını umutlandırıyor. Biz de TÜMSİAD olarak bu yolda bir harcımız olsun diye memleketimizde çocuklarımıza, torunlarımıza iyi bir miras bırakmanın peşinde olacağız. Geleceğimiz için, bu memleketin daha ileri gitmesi için çok çalışmamız gerekiyor.”
“STK’larla bir araya geleceğiz”
TÜMSİAD olarak hedeflerinin öncelikle üye sayısını artırmak olacağını vurgulayan Başkan Akgül, “Birlikten güç doğar, buna paralel üye sayısında artış yapmamız gerekiyor. Yaşadığımız çağda her şey yenileniyor, bilginin dahi yenilenmesi gerekiyor. Bunun içi Üniversiteler ile işbirliği içerisinde olacağız. Kayseri dışında yer alan KOBİ işletmecileri ile buluşacağız. Bu iş adamlarımızı da TÜMSİAD çatısı altında olmaya davet edeceğiz. İlçe bazında bu tür faaliyetler yapılmamıştı, bunu gerçekleştireceğiz. STK’larla her zaman bir araya geleceğiz. STK’lar bir araya gelirse daha etkili hizmetler üretilir. Daha güçlü ve daha iyi ses getirir. Anadolu kaplanları, KOBİ dünyası her zaman kaliteli üretimle yoluna devam etmeli. Önümüz açık ,arkamızda nefis rüzgarlar esiyor, bunu değerlendirmemiz gerekiyor ”dedi.      
“Türkiye marka olacak”
Akgül “TÜMSİAD, Yerel ve evrensel değerlere sahip bütün insanlığa hizmet eden, dürüst, çalışkan, girişimci, değişime açık, geleceğin dünyasında söz sahibi olan, Dünyada Türkiye’yi bir marka haline getirecek işadamları kuşağını oluşturmak için 2005 yılında bir grup işadamı tarafından İstanbul’da kuruldu. Bugün geldiğimiz noktada TÜMSİAD’ın yurt dışında 9 çözüm ortağı, Türkiye’de 50 şubesi, 12000 civarında üyesi bulunmaktadır. Bu sayının çıtasını yükseltmek hedeflerimiz arasında yer almaktadır, Bayrağı devraldığımız Nusret Başkan’ın derneğimize hizmeti noktasında hakkı çoktur. Şahsım ve yeni seçilen yönetim kurulumuz adına kendisine teşekkürü bir borç biliyorum. Bu hizmet bayrağını taşıma sırası bize gelmiştir. Biz de yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte TÜMSİAD’ın misyonu ve vizyonu çerçevesinde, aldığımız bayrağı daha ileri noktalara taşıma noktasında elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kayserimize ve işadamlarımıza katkı sağlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Yeni yönetim

TÜMSİAD’ın yeni yönetim kurulu üyeleri şu şekilde: Hüseyin Akgül, Mehmet Beyoğlu, Mehmet Yağcı, Atila Ayasılı, Ahmet Çanakçıoğlu, Metin Balıkçı, Murat Cingöz, Mehmet Gültekin, Mustafa Ulaş, Şaban Karaslan, Levent Börklü, Mehmet Raşit Yozgatlıgil, Abdulkadir Aytekin, Ersoy Akpınar, İsmail Dursun, Hüseyin Yılmaz, Osman Atıcı, Mehmet Erkuş, Murat Özdemir.
Haber: M. Furkan Şahin-Remzi Yıldırım
 

Bakmadan Geçme