Mahkemede cinayet görüntüleri izlendi

Kayseri'de ağabeyinin ölümünden sorumlu tuttuğu kişinin kardeşini öldüren zanlıya müebbet hapis cezası verildi. Zanlının cinayeti işlediği anın güvenlik kamera görüntüleri duruşmada izlendi. 

Kayseri’de 2 Ocak 2017 tarihinde Melikgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi’nde meydana gelen olayda, market işleten Murat M., Şule G.’yi rahatsız ettiği gerekçesiyle Alparslan Y. tarafından av tüfeği ile vurularak öldürülmüştü. Olayla ilgili olarak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada zanlı Alparslan Y. toplam 26 yıl 8 ay, sevgilisi Şule G. ise 6 yıl 8 ay hapis cezası almıştı.

Öldürülen marketçi Murat M.’nin kardeşi 31 yaşındaki Tarık M. ise ağabeyinin ölümünden sorumlu tuttuğu Şule G.’nin kardeşi 31 yaşındaki Adem G.’yi Karacaoğlu Mahallesi’ndeki evinin önünde av tüfeği ile vurarak öldürdü. Olay sonrasında yakalanarak gözaltına alınan ve tutuklanan Tarık M., son kez 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. “Kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme” suçundan yargılanan Tarık M.’nin cinayeti işlediği anın güvenlik kamera görüntüleri de izlendi.


Sanık Tarık M. son sözü sorulduğunda, “Diyeceğim bir şey yok. Ölmediğini duyduğumda çok da sevinmiştim, 20 gün sonra vefat etti. Pişmanım” diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Tarık M.’ye ‘kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan dava açılsa da ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçuna kanaat getirerek müebbet hapis cezası verdi.
İHA

Bakmadan Geçme