Kültepe Ekonomi Zirvesi çalışmaları devam ediyor

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Kayseri şubesinin düzenlediği Kültepe Ekonomi Zirvesi programının dördüncüsü için çalışmalar başladı.

Açıklamada bulunan Başkan Vekili İlker Barlı, "Kayseri'ye Kültepe markasını kazandırdığımız program olan Kültepe Ekonomi Zirvesi'nin dördüncüsünü düzenlemek üzere kollarımızı sıvadık. Zirvelerimizde bakanlarımız, bakan yardımcılarımız, birbirinden önemli bürokratlar, iş dünyasından temsilciler yer alırken Türkiye genelinden 500 civarında iş adamını Kayserimizde ağırlıyoruz. Böyle bir programın hazırlığı aylar sürüyor. Programa halen 2 ayı aşkın süre bulunmasına rağmen konu başlıklarını belirlemek üzere birinci toplantımızı yaptık. Programın içeriğinde hem günümüz için gerekli anlatımlar hem geleceği görerek atılması gereken adımların olacağı bir içerik hazırlıyoruz. İlk belirlememizde 100 konu başlığı vardı. Bunu 5 başlığa indirgeyerek verimli bir zirve olmasını sağlayacağız. Kayseri'nin gördüğü en iyi program olması için, ülkemizdeki en iyi ekonomi platformu olması için, zirveye çıkacak bir doluluk için ekonomi zirvesi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

KÜLTEPE İLKLERİN ADIDIR

ASKON Kayseri Başkan Vekili Musa Kızılöz ise, "Kültepe'nin Dünya'nın ilk ticari başşehri unvanını önce Kayseri'ye duyurduk. Sonra ülkemizde duyurmaya başladık. Son yaptığımız zirvemizde bakanlarımızdan önümüzdeki yıllarda Kültepe Yılı ilan edilmesi için sözler aldık. Türkiye'de herkes Kültepe'yi duyana kadar çabamızı sürdüreceğiz.  Kültepe ilklerin adıdır. Son zirvemize katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank Beyefendi henüz pandemi Türkiye'ye gelmeden önce ekonomi zirvemizde bunu duyurmuş ve iş dünyasının alması gereken tedbirleri anlatmıştı. İlk burada bahsetmişti. Yine ekonominin gidişatına yönelik bilgileri ilk olarak burada duymaya devam edilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim başarımızın sırrı iyi bir ekip çalışması ve gönüllülüğe dayanıyor. Bu yoldaki gidişatımız sürecek." açıklamasında bulundu.

Toplantı heyetinde Kayseri'nin önemli iş adamlarının olması dikkat çekti. Yönetim kurulu üyeleri Uğur İlgen'in ev sahipliğindeki toplantıda Emrah Arıkan, Serhat Güller, Serkan Derebaşı ve Ömer Koca hazır bulundu.

Bakmadan Geçme