KÖŞEBAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı "Köşebaşı" bu hafta da meselelere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

Müfredata sızan Tanrı!

Yeni eğitim-öğretim yılı, ders kitaplarındaki vahim hatalar ile başladı. Sosyal Bilgiler 7. sınıf öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen klavuz kitabı için, hükümeti hedef alan skandal içerikten ötürü 'acilen toplatma' kararı verildi. Ancak skandallar bununla sınırla değil. 

5. sınıf ders kitabına konulmuş kutup ayılı karikatür yine kamuyouna yansıyıp  tartışmaya yol açarken, 4. Sınıf Türkçe kitabında “Müzik Yeryüzüne Nasıl Geldi?” okuma metninde yer alan skandal açıklama ise çok konuşulacağı benziyor. 
Müzikle ilgili metinde mitolojik bir tanrıdan bahsediliyor. Efsaneye göre, Tanrı Ketzalkutıl yeryüzünde dolaşırken ortalığın ne kadar sessiz olduğunu gördüğünde insanlara çok acımış ve müziği bahşetmiş! 

ASPARAGAS HABER      



 

Hafriyat TV, Kayseri Kalesi’nden canlı yayın yapacak

“Aşkımız Kayseri Kalesi çalışmaları gibi olsun. Hiç bitmesin!” şeklindeki capsler ve gelin arabası yazılarıyla ti’ye alınan Kayseri Kalesi restorasyon çalışmaları Hafriyat TV’nin de dikkatini çekti. Bu çalışmaların 5-6 yıl önce başladığını ve daha en az 3-4 yıl süreceğini öğrenen Hafriyat TV Genel Yayın Yönetmeni mütekait (emekli) müteahhit Orhan Temelisağlam, inşaat bitene kadar Kayseri kalesinden canlı yayınlar yapacaklarını belirtti. Temelisağlam, canlı yayın için Büyükşehir Belediyesi izin vermediği takdirde insansız hava aracı (drone) aracılığıyla çekimler yapıp yayınlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Yeniden bir kale inşa edilebilirdi
Bu kadar sürede yeni bir kale inşa edilebileceğini kaydeden Temelisağlam, “Bakın bu şahane bir fikir! Alternatif bir kale inşaatına başlayıp Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarından önce tamamlayabilirsek hem canlı yayınlarla iyi bir reyting hem de prestij kazanırız.” dedi. 
Çıkış noktası insanlarımızdaki seyretme merakı olan "Hafriyat TV" adındaki kanal,  bilindiği gibi inşaatlardan canlı yayınlar sunuyor.
 

Oda seçimleri neden ertelendi?

Yaklaşık 1 hafta sonra başlaması beklenen 364 oda ve borsanın seçim süreci ertelendi. Merak edilen ise seçimlerin neden ertelendiği… Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci erteleme ile ilgili yaptığı açıklamada son aylarda birçok şikayet ve itiraz aldıklarını bildirerek, muhtelif odalardaki firma kuruluşlarında normalin çok üzerinde artışlar olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
Kayseri’deki seçim sürecinde yaşananlar göz önüne alındığında şikayetlerin yoğun olarak iletildiği illerden biri olduğumuz kuvvetle muhtemel. Bakan Tüfenkci’nin temennisiyle, “Karar hayırlı olsun”

GÜNÜN ÇİZGİSİ / TURGUT YILMAZ

 

Bakmadan Geçme